Osječko-baranjska

PRVA NAGRADA ZA TVRTKU ''ABUDANTIA''

Nagrađene najbolje poduzetničke ideje u 2017. godini

Diplome i novčane nagrade najuspješnijim sudionicima projekta "Najbolja poduzetnička ideja 2017" u srijedu je u Osijeku uručio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Prvu nagradu od 10 tisuća kuna dobila je osječka tvrtka ''Abundantia'', za ideju višestruke utičnice s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Riječ je o projektu koji se u ovoj županiji provodi od 2006. godine, a do sada je za nagrađivanje poduzetničkih ideja izdvojeno 1,18 milijuna kuna, od čega je županija osigurala 239 tisuća kuna, a ostatak sponzori. Ove su godine županija i sponzori za nagrađivanje poduzetničkih ideja ukupno osigurali 42 tisuće kuna.

"Na ovaj način nagrađujemo poduzetnike koji imaju ideju i inovaciju, te ih pokušavaju primijeniti u svakodnevnom životu. Cilj nam je pomoći stvaranju poduzetničke klime u županiji, jer su nam potrebne pozitivne ideje i ljudi koji ovdje žele ostati i pomoći razvoju poduzetništva", kazao je župan Anušić.

Dodao je kako će županija nastaviti s ovakvim projektima potpore poduzetništvu i obrtništvu, s ciljem stvaranja dobrog i kvalitetnog društva u kojem će mladi ostajati i graditi svoju budućnost.

Prvu nagradu od 10 tisuća kuna dobila je osječka tvrtka "Abundantia", za ideju višestruke utičnice s mehanizmom za olakšano izbacivanje utikača, a direktor tvrtke Boris Marić kazao je kako su u tijeku pregovori o plasmanu ovoga proizvoda na tržište.