Osječko-baranjska

MINISTARSTVO PROMETA

Cilj Zračne luke Osijek je postati baza nekoj aviokompaniji

Zračna luka Osijek je u 2017. godini primila 21.080 putnika, a otpremila njih 22.186. Teretnog prometa nije bilo, ali je cilj Zračne luke, u ovoj godini, aktivirati sve ranije potpisane ugovore s teretnim prijevoznicima koji do sada nisu bili konzumirani – stoji među ostalim u odgovoru Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Osijek   FOTO:STV
Piše: STV

Što se tiče planova za 2018. oni se odnose na povećanje broja međunarodnih destinacija te, analogno tome, i povećanje broja putnika. Ukoliko se potpišu ugovori s avioprijevoznicima, kako je i planirano, broj putnika će se udvostručiti. 

Vezano uz upit o pozicioniranju Zračne luke na tržištu, iz Ministarstva poručuju kako je cilj da osječki aerodrom postane baza nekoj aviokompaniji i time ponudi atraktivnije destinacije po boljim uvjetima, bolju povezanost Osijeka i regije te također povećanje prometa i vezanih gospodarskih aktivnosti.

Pregovori s tvrtkom Eurowings vezano uz uvođenje novih linija teku sukladno planu. Na postojećoj liniji će se uvesti dodatne rotacije tijekom sezone, a pregovara se i oko uvođenja novih odredišta, a čiji će broj ovisiti o kapacitetima Eurowingsa, odnosno, ostvarenju planiranih akvizicija manjih aviokompanija.

Prošlogodišnje linije za sve zračne luke u Hrvatskoj ostat će nepromijenjene pa tako i za osječku zračnu luku – stoji zaljučno u odgovoru Ministarstva.