Rukomet

PRVO SA SRBIJOM

Počinje rukometni EURO, Kauboji u lovu na zlato

Danas u Hrvatskoj počinje 13. Europsko rukometno prvenstvo. Gradovi domaćini su Poreč, Varaždin, Zagreb i Split, a u skupinama od A do D igrat će po četiri reprezentacije i svih 16 počinju lov za neko od postolja.

Lino Červar, Luka Cindrić, Igor Vori   FOTO:Vladimir Dugandzic / CROPIX
Piše: Media Servis

U splitskoj Spaladium Areni Hrvatska kreće od 20 i 30 i to protiv Srbije svoj put prema zlatnoj medalji, jedinoj koja nedostaje Kaubojima u njihovoj bogatoj riznici. Split je spreman, dvorana je sređena, a naši ‘igrači nakon napornih priprema jedva čekaju da turnir krene‘, poručio je kapetan Igor Vori i okrenuo se Srbiji koja je izgubila pet pripremnih utakmica.

„Mislim da je to nekakvo zavaravanje, ja ih izuzetno respektiram i poštujem jer njihovi su igrači nositelji u svojim klubovima te nisu nikako za podcijeniti. To da smo mi favoriti mislim da ne pije vodu i jedina nam je prednost to što igramo pred svojom publikom i sigurno je da nam neće biti lako. Oni dolaze rasterećeni i opušteni ali ja sam uvjeren da smo u ovim danima što su iza nas da smo se mi dobro spremili ne samo za Srbiju jer nakon toga dolaze Island i Švedska”, upozorio je Vori. Najbolji igrač Europe za prošlu godinu, Luka Cindrić smatra je da je protivnik dobro izanaliziran.

„Mislim da nas ne mogu iznenaditi s ničim nepoznatim što mi nismo vidjeli. Imamo svoje prioritete u igri i toga se moramo držati. Očekujem tešku utakmicu ali vjerujem da imamo snage jer sigurno da nećemo dobiti utakmicu u desetoj minuti, a mi smo spremni za svih šezdeset minuta i to je ključno“, najavio je Cindrić. Izbornika Linu Červara više je od Srbije brinula je selekcija igrača i koga staviti među prvih šesnaest.

„Ja vjerujem u sve igrače i imam povjerenja u svakog od njih. Ostat ćemo vježbati i trenirati i pripremati se zajedno“, objasnio je izbornik. Utakmica počinje u 20 i 30, a prvi susret u našoj skupini igrat će Švedska i Island od 18 i 15.