Rukomet

KAUBOJI U LOVU NA POLUFINALE

Štrlek: Protiv Francuske moramo odigrati najbolje

Hrvatskim rukometašima na putu do polufinala Eura stoji još jedna velika prepreka. Riječ je o svjetskim prvacima, reprezentaciji Francuske.

Manuel Štrlek   FOTO:Vladimir Dugandzic / CROPIX
Piše: Media Servis

Červarovi Kauboji nakon velike i važne pobjede nad doprvakom svijeta, Norveškom, moraju ostati mirni i koncentrirani, a za odmor i analizu do sraza s momčadi koju predvodi sjajni Nikola Karabatić ostala su još dva dana.

„Prije svega moramo se odmoriti i dobro analizirati Francuze. Svi znamo tko su Francuzi, ali mi uz ovakvu borbenost i igru koju smo pokazali protiv Norveške možemo igrati sa svakim“, istaknuo je Luka Cindrić.

Opcija kako ući u borbu za medalje je nekoliko, a najsigurnija je ona da Francusku pobijedimo s tri pogotka razlike.

„Kako bi pobijedili Francuze morat ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada. Vidim prostora u našoj igri, mislim da imamo kvalitetu. Dat ćemo od prve do zadnje minute svoj maksimum, borit ćemo se i na kraju ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno. Ako oni na kraju i budu bolji neće biti smak svijeta“, poručio je Manuel Štrlek.

Sinoć su se igrale utakmice drugog kruga u skupini II u Varaždinu. Olimpijski pobjednici Danci pobijedili su europske prvake Nijemce s 26:25, dok je Španjolska s uvjerljivih 31:20 nadigrala Makedoniju. Najavimo i da večeras igraju Srbija i Francuska(18:15) te Švedska i Bjelorusija (20:30).