Republika TV

BROJNI POSJETITELJI DOŠLI NA SVOJE

Vesela atmosfera na tradicionalnom ''Željinom sijelu''

Vrijeme je poklada, što u Slavoniji znači vrijeme sijela i zabave prije korizme. Tu tradiciju već 28 godina štuje Kulturno umjetničko društvo Željezničar iz Osijeka, koje je organiziralo još jedno "Željino sijelo". Na svoje su tako došli brojni ljubitelji slavonske pjeseme, plesa, narodnog veselja i tradicijske baštine.

Piše: Josip Dubrović / STV

Veliko Šokačko kolo opet se zaigralo na Željinom sijelu u Osijeku. A u kolu puno je mladih, što posebno veseli svakog istinskog ljubitelja šokačke tradicije i naslijeđa.

Za dobro raspoloženje pobirunula su se Zvona, a na zabavi kakvu samo "Željo" zna pripremiti, organizirana je i bogata tombola, izbor najljepše nošnje, najbolje etno kreacije i najuređenijeg stola. 

Ovo je 28. "Željino sijelo" na kojemu su se tradicionalno okupili članovi KUD-a i njegovi veterani, prijatelji i podupiratelji i svi koji prate dugogodišnji rad ovoga društva.

A kolika je ljubav u slavonsku tradiciju dokaz je ispunjena velika dvorana Studentskoga centra, što je u svakom slučaju veliki poticaj ovome društvu da i dalje ustraje u njegovanju tradicije, koju uspješno predstavlja ne samo kod nas, nego i diljem svijeta.