Društvo

HRABRA ENA ŠARAC

''Opet sam pobijedila! Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam''

Ena Šarac još je jednom pobijedila bolest. Hrabra Osječanka koja se od malena bori s najtežim dijagnozama ovog puta nadvladala je zatajenje bubrega. Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega.

Ena Šarac   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / 24sata

- Opet sam pobijedila! Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam, tako da ništa nije ni bilo, jel'? Čula sam: tumor na mozgu, tumor na kralježnici, leukemija, zatajenje bubrega, sepsa, gripa, ja mislila da nabrajaju dijagnoze svih na odjelu, a ono samo moje. Bože dragi hvala tebi i svim mojim anđelima - napisala je Ena na Facebooku i poručila da se ide dalje boriti.

Djevojka koja se s mnoštvom strašnih dijagnoza bori snagom svoje volje, zaraznim optimizmom i vjerom, sve to prenijela je i na roditelje, mamu Biserku i tatu Đuru.

Podsjetimo, Ena je do sada prošla pet kirurških otvaranja glave, tri sepse, godinu i pol je bila u invalidskim kolicima, dobila je dijabetes, operirala nogu, ali se i dalje svakodnevno s veseljem i radošću javljala prijateljima na Facebooku i bodrila ih u njihovim puno manjim problemima. Već se 15 godina bori s tumorom na mozgu, nedavno joj je otkriven i tumor na kralježnici, a je početkom godine je doznala i za novu dijagnozu: leukemiju, odnosno akutnu mijeloičnu displaziju.

Izvor: 24sata