Požeško-slavonska

TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU

Prodane nekretnine Kamen Ingrada u stečaju

Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se tvrtki Elni Kabel d.o.o. dosuđuju zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada d.d., građevinskog poduzeća u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a za koje je na javnoj dražbi održanoj 8. veljače bila utvrđena cijena od 1,03 milijuna kuna.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Sudskim rješenjem tri su poslovna prostora Kamen Ingrada na zagrebačkoj Selskoj cesti prodana Elni Kabelu za manji iznos jer je za jednu od tih nekretnina procijenjenu na nešto više od 400.000 kuna postojalo založno pravo Elna Kabela koje od Kamen Ingrada u stečaju potražuje čak 40 milijuna kuna.

Za tu nekretninu Elna Kabel dužan je položiti samo 41.200 kuna troškova utvrđivanja tražbine i unovčenja i to u roku od 30 dana od dana zaključenja javne dražbe, a u istom roku za preostale dvije nekretnine treba uplatiti nešto više od 550.000 kuna. Pribroji li se i uplaćena jamčevina za sudjelovanje na javnoj dražbi, novi će vlasnik preuzeti zagrebačke nekretnine Kamen Ingrada za oko 660.000 kuna ili dvije trećine utvrđene cijene.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja Kamen Ingrada u kojem su navedene sve nedavne javne dražbe održane za prodaju imovine te tvrtke koja je od 2006. u stečaju, a uglavnom se radilo o prodaji nekretnina na području Velike kraj Požege.

Među posljednjim prodanim nekretninama bio je i nogometni stadion Kamen Ingrada u Velikoj na čije tribine, prema medijskim napisima, stane osam do deset tisuća ljudi i koji je bio napravljen po kriterijima UEFA-e.

Taj objekt, od sudskog vještaka procijenjen na 67 milijuna kuna, prodan je u veljači prošle godine Općini Velika za samo dva milijuna kuna. Prema riječima, bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca, u taj je stadion bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna.

Zbog gospodarskih malverzacija Zec je više puta pravomoćno osuđivan i odslužio je zatvorsku kaznu, a posljednja nepravomoćna presuda izrečena mu je u studenome 2016.

(Hina)