Glazba

63. NATJECNAJE ZA PJESMU EUROVIZIJE

Franka Batelić predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu

Na ovogodišnjem 63. natjecanju za pjesmu EurovizijeHrvatsku će predstavljati Franka Batelić, mlada glazbenica snažnoga i školovanoga glasa, koja će nastupiti s pjesmom Crazy.

Franka Batelić predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu   FOTO:Srećko Rundić
Piše: Republika.eu / priopćenje

Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta Franka Batelić, koja će svoje prve dojmove iznijeti glazbenom uredniku i voditelju Zlatku Turkalju Turkiju u emisiji Drugi dio dana na Drugom programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) danas, 13. veljače, s početkom u 14.00.

Franka Batelić dosad je izdala dvanaest samostalnih pjesama i ostvarila tri gostovanja na drugim pjesmama. Njezina pjesma S tobom, nastala nakon četverogodišnje stanke, pokazala je koliko je publika željna pop-glazbe: po broju emitiranja njezina je pjesma na vrhu top-ljestvica, a iznimno je popularna i na YouTubeu na kojemu je dosad zabilježila više od dva milijuna pregleda. 
 
Mlada glazbenica pjevanjem se bavi od svoje treće godine. Pjesmom Ruža u kamenu 2008. godine osvojila je nagradu gledatelja na Hrvatskom radijskom festivalu, a ta je pjesma osvojila i članove Središnje udruge obožavatelja Eurovizije koje okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurovizije te je pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama.