Osječko-baranjska

ZA DRIVE-IN LJEKARNU U OSIJEKU

Osječki arhitekti Rechner nominirani za internacionalnu arhitektonsku nagradu S.ARCH

U konkurenciji brojnih projekata pristiglih iz cijelog svijeta projekt i realizacija Drive-IN ljekarne u Osijeku, arhitekata Brune i Predraga Rechner nominiran je za prestižnu internacionalnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018.

Drive-in ljekarna u Osijeku   FOTO:Rechner
Piše: Republika.eu / priopćenje

S.ARCH je internacionalna arhitektonska nagrada, koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Internacionalna arhitektonska konferencija o arhitekturi i izgrađenom okolišu, ove godine održat će se u Veneciji, na kojoj će se uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održati i prezentacija projekata nominiranih za nagradu pred stručnim žirijem nakon čega će biti proglašeni najbolji od najboljih.

"Već sama nominacija projekta u kategoriji poslovne / javne zgrade je ogroman uspjeh. Istovremeno je veliko priznanje i poticaj za daljnji rad u stvaranju i promicanju suvremene arhitekture u prostoru u kojem živimo i radimo. Osim za nas, ovo je i velika promocija grada kojeg smo još jednom uvrstili u vrh suvremene svjetske arhitekture", kažu arhitekti.

Nakon nominacija s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapore-a, Milana pa sve do New Yorka, arhitektima Rechner je ovo šesta nominacija za internacionalnu arhitektonsku nagradu.