Politika

ODRŽANA PROGRAMSKA KONVENCIJA

Usvojene programske smjernice HSP-a, uskoro novi stranački program

Na programskoj konvenciji Hrvatske stranake prava (HSP), održanoj u subotu u hotelu Internacional, jednoglasno su usvojene programske smjernice te stranke koje bi, kako najavljuju, uskoro trebale biti uobličene i u novi stranački program.

Programska konvencija HSP-a   FOTO:HSP
Piše: Hina

HSP, kako je priopćeno, i dalje dosljedno zastupa nauk dr. Ante Starčevića na suverenističkim temeljima od kojih nema odstupanja.

"Na pravaškoj sceni samo je HSP opstao kao relevantna politička snaga koja svakodonevno širi mrežu podružnica i jača iz dana u dan", poručio je predsjednik stranke Karlo Starčević.

Iz te su stranke poručili i kako je za njih lustracija preduvjet za obnovu i oporavak Hrvatske, Domovinski rat temelj obnove hrvatske državnosti, a  branitelji, posebice pripadnici HOS-a, oni kojima treba odati počast za obranu zemlje.

HSP traži ukidanje abolicije za one koji su oružano sudjelovali u rušenju Hrvatske države te zahtijevaju isplatu ratne štete od strane Srbije i Crne Gore.

Demografska obnova im je, kažu, prioritet u svim promišljanjima, a zalažu se za "moralnu obnovu: obitelj kao temelj hrvatskog naroda i države, zaštitu života od začeća do naravne smrti te se protive kultu izumiranja čovjeka".

Protive se, kažu, uvođenju eura, a zalažu se za ukidanje valutne klauzule i ovršnog zakona, uvođenje Isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru te  promjenu izbornog zakona.

Uoči konvencije izaslanstvo HSP-a  je, povodom 122. godišnjice smrti dr. Ante Starčevića, položilo cvijeće i zapalilo svijeće na njegovom grobu u Šestinama.