Osječko-baranjska

UZ TORTU I KREATIVNE RADIONICE

Dječja osječka kreativna kućica proslavila 7. rođendan

Učenje kroz igru, zabava na kreativnim radionicama, slobodno izražavanje mišljenja, stvaranje, pjevanje i plesanje – sve to i još više od toga već sedam godina mladima pruža Dječja osječka kreativna kućica Dokkica. Rođendan svoje omiljene Dokkice djeca i volonteri su proslavili očekivano uz veliku tortu i uz kreativne radionice.

Dječja osječka kreativna kućica proslavila 7. rođendan   FOTO:STV
Piše: Jelena Grgić / STV

Mnoštvo smijeha i veselja donijela je rođendanska proslava, no tako je uglavnom uvijek u mnogima dragoj Dokkici. Jer mjesto je to na kojem se djeca mogu zabaviti, družiti, stjecati nova prijateljstva, ali i puno toga zanimljivoga naučiti. Pa tako i o rješavanju vršnjačkog nasilja. Dio je to njihovog aktualnog projekta „Mir je moj đir“.

Od samog početka u rad udruge bili su uključeni volonteri koji imaju važnu ulogu u Dokkici.

Dječja osječka kreativna kućica službeno je osnovana 28. veljače 2011. godine. Prije toga, djelovala je neformalno kao projekt u okviru majčinske Udruge za rad s mladima Breza oko godinu i pol dana. Od tada do danas mogu se pohvaliti brojnim aktivnostima i projektima: BUDIm grad, Moje slobodno vrijeme, I tata je važan, Pozor plivamo na sceni i drugi.

"Kad pogledam unazad što se sve izdogađalo, ne znam što bih izdvojila. Vrlo drag mi je festival što svake godine organiziramo, brojni projekti, ono najvažnije što mogu reći s ponosom da sva ova djeca koju okupljamo kroz Dokkicu kad vidimo koliko im značimo i što mi njima dajemo to je najveći poklon koji zapravo Dokkica može dobiti", kaže predsjednica Udruge Ines Novak.

I što drugo na kraju, nego veseloj udruzi poželjeti još puno uspjeha u daljnjem radu te zaželjeti sretan rođendan.