Nogomet

SLIJEDI SLAVONSKI DERBI

Zekić: Stanje na tablici, bez obzira što je ovo slavonski derbi, govori kako bi se mi trebali ponašati

Nakon 20 dana prisilne pauze zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta pred NK Osijekom je novi prvenstveni dvoboj i to slavonski derbi protiv Cibalije u Vinkovcima. Trener Brijelo-plavih Zoran Zekić najavio je da Osijek ne bježi od uloge favorita.

Zoran Zekić   FOTO:NK Osijek
Piše: Antonio Bunoza / STV

Nakon otkazanih prvenstvenih susreta s Lokomotivom i Interom, Osijek će u nedjelju napokon zaigrati. Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić kazao je da u razdoblju do utakmice nisu imali uvjete za ozbiljan rad.

"Ovo što smo radili u dvorani, što smo radili na umjetnoj travi to je tako, neću reći improvizacija nego popunjavanje nekakvih rupa. 20 dana bez pravog treninga kvalitetnog, 20 dana bez utakmice sigurno da nije ugodno", kaže trener NK Osijek Zoran Zekić.

A otkazana kola slika su infrastrukture i uvjeta u HNL-u. Čini se da su nepovoljni vremenski uvjeti sada iza nas, no to ne znači da će teren u Vinkovcima biti u idealnom stanju, a u prva dva slavonska derbija ove sezone Osijek je osvojio samo jedan bod.

"Jasno da će se oni bacati na glavu, bacali su se na glavu i u ove dvije utakmice, baš sam jučer pričao s vašim kolegom i mislim da, siguran sam da pored svih ovih stvari koje smo naveli da će karakter odigrat velik dio u tome svemu. Jednostavno ne bi htio da se poslije utakmice priča da je Cibalia opet imala veću želju od nas bez obzira da li imaju ili nemaju, zadnjih dva puta su oni to pokazali na terenu, a mi nismo. Stanje na tablici, bez obzira što je ovo slavonski derbi, govori kako bi se mi preksutra trebali ponašati", dodaje Zekić.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 sati. Osijek je četvrti na ljestvici. Do treće Rijeke dijeli ih 5 bodova, ali Bijelo-plavi imaju i dvije utakmice manje.