Ostalo

PRIPREME ZA POVRATAK NA SVJETSKU SCENU

David Šain konačno dobio očekivani čamac

Dugo očekivani čamac za osječkog veslača, Olimpijca Davida Šaina konačno je stigao u veslački klub Iktus. Šain je dobio prave uvjete za rad i pripreme za povratak na veliku svjetsku veslačku scenu.

David Šain konačno dobio očekivani čamac   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Iako se čamac za pravog vrhunskog veslača mora mjenjati svake godine, David Šain kao jedini osječki osvajač medalje s olimpijskih igara u samostalnoj Hrvatskoj, na ovaj čamac čekao je punih 6 godina. 

Konačno će imati sve potrebne uvjete da na Dravi ispred svog kluba vježba i trenira za nove velike dosege. 

Čamac je 14 kilograma težak, 8 metara dižine napravljen od karbona, Cijena mu je s pospustom oko 80 tisuća kuna, a samo vesla koštaju 500 eura.

David se priprema za povratak na veliku svjetsku scenu i najveći plan kluba je plasman na Olimpijske igre u Tokio. Hoće li to ostavriti kao samac ili pak u dvojcu na pariće ostaje za vidjeti, ali izgledniji je ipak nastup u ovoj drugog posadi. Ovoga mjeseca već čekaju ga najveća regata Croaia Open zatim državno prvenstvo pa nastup na Europskom klupskom prvenstvu i svjetski kupovi.

Gradonačelnik Ivan Vrkić obećao je i pomoć braći Lončarić, juniorskim svjetskim prvacima sa 100 tisuća kuna u sljedećem radzdoblju, a upravo je zahvaljujući i njihovim rezultatima u prošloj godini Iktus imao jednu od najupsješnijih sezona u klupskoj povijesti. 

Sudeći po potencijalu i kvalitet mladih ali i velikoj volji za povratak Davida Šaina, oni najbolji tek će doći.