Nogomet

NEĆE BITI BITAN SAMO REZULTAT, VEĆ I IGRA

Zekić: Napadamo od prve minute s vjerom u pobjedu!

Nogometaši Osijeka sutra će u utakmici 29. kola Prve HNL u Gradskom vrtu ugostili momčad Istre. Osječani su u teškoj krizi igre i rezultata koju žele prekunuti u sutrašnjem dvoboju. U samoj utakmici sa Istrom neće biti bitan samo rezultat nego konačno i igra koja bi mogla barem djelomično zadovoljiti ukuse publike i navijača.

Zoran Zekić   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Teški su dani iza trenera Zorana Zekića pa i igrača NK Osijek nakon loše igre i poraza od posljednjeg Rudeša u Zagrebu prošlo kolo. Tenzije su bile velike sa svih strana, a Zekić je nakon nekoliko dana odmora ipak odmah i od novinara suoučen s pitanjem što se događa i je li osjetio da igrači nisu lojalni prema njemu s obzirom kakve igre pokazuju.

PROČITAJTEObjavljen i treći ''teaser'' novog stadiona NK Osijek!

"Ja nisam osjetio niti u jednom trenutku da netko nije lojalan ili da netko ne želi. Jednostavno smo došli do nekakvih stvari gdje ne možemo napraviti iskorak i mi smo trenutno u krizi. Ne bih se bavio takvim teškim stvarima, u ovom gradu se svašta priča, ne samo za nogomet, nego općenito. Svatko ima neke svoje ideje. S druge strane ne znam kako bih to usporedio. Imaš ženu s kojom živiš doma 20 godina, i kuha ti svaki dan dobar ručak ima sedam dana kad se baš ne kuha, a mora kukati, pa ne znači da vas dalje ne voli", rekao je slikovito trener NK Osijek Zoran Zekić.

Svjestan je Zekić situacije u kojoj se nalazi momčad i on sam, svjestan je i da su kritike sastavni dio njegovog posla i kako je on najpraćenija osoba u gradu, pa kako su dolazile pohvale, sada dolaze i negativni komentari na njegov rad. Trener Osijeka ističe kako ipak svi trebali mirnije sagledati cijelu situaciju i vidjeti koliko su momčad pa i u klub u cjelini učinili u protekle dvije sezone.

"Mislim da bi možda ponekad trebali malo stati na loptu, ako mi možete naći nekakav primjer u svijetu da se u dvije godine može napraviti iskorak. Mislim da smo ga mi napravili velikim dijelom. Jesmo li mogli bolje? Vjerujem da jesmo, u puno tih utakmica. U nekima smo mogli i gore. Ali kada čovjek to sve sabere u jedno ima tu puno razloga, dobrih i loših zašto  u nekim situacijama ne izgledamo bolje. Naravno, ne treba od toga bježati, u ove zadnje dvije utakmice, isključivo s loptom, u igri prema naprijed nismo pokazali apsolutno ništa", kaže Zekić.

Momčad je u krizi igre pa i rezultata, ostavlja se pitanje koja je njihova granica i jesu li je ostvarili, ali sasvim sigurno je da mogu više od prikazanih igara s momčadima s dna tablice Kako izaći iz krize?

"Nema puno priče, zaista samo radom, angažmanom, i da kliknu u svojim glavama. Nismo zaboravili igrati nogomet, ali u tome svemu moramo biti puno predaniji. Ja bi volio reći da preko tjedna nemam niti jedan problem što se tiče treninga. U 95 posto situacija, što se tiče angažmana i pristupa, tu zaista ne mogu reći da netko od njih neće. Druga stvar je koncentracija u određenim situacijama, pa se to onda preslikava i na utakmicu", ističe Zekić.

Dakle, u petak od 16 sati Osijek igra protiv Istre i u toj utakmici igraći će krenuti napadački od prve minute želeći pobjedu i uvjerljivu igru koja bi konačno mogla zadovoljiti publiku u Gradskom vrtu. 

Grezda je još uvijek ozljeđen i neće nastupiti. Ostali su igrači u konkurenciji. Iz kluba svakako pozivaju publiku da unatoč lošem terminu utakmice ipak dođu na stadion i pruže podršku igračima, sada kada im je sasvim sigurno u ovoj sezoni najteže.