Događanja

JANDROKOVIĆ

Ulazak u NATO jedan je od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti

U Saboru je svečano obilježena 9. godišnjice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu. Imao sam tada privilegiju biti ministar vanjskih poslova, rekao je predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Jandroković   FOTO: Dragan Matic / CROPIX
Piše: Media Servis

"Važan korak, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti. Dobili smo priznanje za sve što smo činili, od trenutka stjecanja neovisnosti, pobjede u Domovinskom ratu, međunarodne afirmacije. Ovo je bio prvi korak u toj punoj integraciji u euroatlantsku zajednicu. Drugi korak dogodio se ulaskom u Europsku uniju", kazao je Jandroković. Komentirao je Jandroković i nabavu rabljenih izraelskih borbenih zrakoplova f16.

"Smatram da je to bio nužan korak u modernizaciji hrvatskih oružanih snaga. Oni koji se bave tim poslom govore da je ovo bio presudan trenutak i da nismo nabavili ove zrakoplove, vjerojatno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo više ne bi imalo budućnost. Ponuda koja je odabrana, to je učinjeno na najtransparentniji mogući način. Odabrani su kvalitetni zrakoplovi, tako kaže struka i mislim da se radi o jednom ispravnom i važnom koraku", rekao je Jandroković.