Osječko-baranjska

NOVA AFERA U ČEMINCU

Dva sina načelnika Pinjuha stekla četiri stana u godinu dana, za dva dobili subvencije općine!

U posljednjoj emisiji Nove TV "Provjereno" tvrdi se kako su sinovi načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha, od kojih je jedan zaposlen kao komunalni redar, a drugi zdravstveni tehničar, u posljednjih godinu dana postali vlasnici čak četiri stana u Osijeku. Dva su, kao prve nekretnine, kupili pomoću subvencija općine u kojoj im je otac načelnik, doznaje "Provjereno".

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh   FOTO:Screenshot Nova TV
Piše: Republika.eu

"Njima to nisu prve nekretnine. Mijenjali smo neke odluke. Meni je nelogično da mi financiramo nekretnine izvan Čeminca, ali njima to nije pasalo i to je napravljeno baš za njih", rekao je za "Provjereno" nezavisni vijećnik Općine Čeminac Ivan Rešetar.

U emisiji se tvrdi i kako natpisi na portafonima, računi koji vire iz sandučića, izvaci iz zemljišnih knjiga, te i sami susjedi pokazuju da stanovi pripadaju sinovima načelnika. No reporter "Provjerenog" otkrio je i kako u stanovima koje su kupili ne žive oni, već ih iznajmljuju.

"Problemi" i kontroverze u općini Čeminac počeli su nedugo nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Damira Rešetara, uoči izbora, kada je u javnost procurila prva afera tada kandidata za načelnika Zlatka Pinjuha, o čemu je naš portal prvi pisao. Podsjetimo, on je svojim političkim suparnicima, koje naziva "neprijatelji", u javnosti pokazivao srednji prst, čemu svjedoči i fotografija tada pristigla na našu adresu.

Kontroverzni potezi izabranog načelnika nastavili su se i uoči Uskrsa 2015. godine, kada je u javnost procurila takozvana "Afera Vuzmenka".

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh u srpnju 2015. godine završio je na obavijesnom razgovoru u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, no javnost prave razloge nikada nije saznala.

U prosincu 2015. godine Glas Slavonije pisao je o "Aferi zastave", kada su čitatelji tog lista upozorili na dvojbeno trošenje općinskog novca u stranačke svrhe.

Veliko nezadovoljstvo mještana Čeminca načelnik Zlatko Pinjuh izazvao je i u siječnju prošle godine kada je uveo nove dotad neviđene komunalne naknade, o čemu je naš portal također pisao.

Protiv Pinjuha je podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti! Neslužbeno, protiv iste stvari je već prijavljen anonimno, a spremaju se i još neki svjedoci. Ima li ovdje DORH elemenata za istragu? Mještani ni malo ne sumnjaju...

Cijeli prilog iz emisije "Provjereno" Nove TV pogledajte OVDJE.