Osječko-baranjska

NOVI POKUŠAJ OKUPLJANJA DESNICE

Đapić: "Nekompetentnost vlasti govori o potrebi pregrupiranja političkih snaga u Republici Hrvatskoj"

Predstavljena je koalicija DESNO - početak konkretizacije procesa Saveza nacionalne obnove pod platformom DESNO, a sve u svrhu poticanja organizacije nacionalne desnice u Hrvatskoj.

Projekt okuplja stranku DESNO i HSP Ante Starčević. No, kako je među ostalim rekao Anto Đapić, partneri su im svi koji su prosvjedovali protiv Istanbulske konvencije. 

"Mobilizacija državotvornih snaga ne može se svesti samo na jedan zakon, samo jednu konvenciju kao što je Istanbulska konvencija, nego se radi o tome da je čitav niz problema s kojima se hrvatsko društvo sukobljava i sučeljava, a nekompetentnost vlasti i namjera govori o potrebi pregrupiranja političkih snaga u Republici Hrvatskoj, i svaki odgovorni i državotvorni Hrvat ima obavezu stvarati alternativu postojećem stanju", rekao je Đapić.

Bilo bi pogrešno, dodao je, kada bi se ta pozitivna energija koja je akumulirana, ispuhala kroz nekoliko skupova. Ona se mora, kaže Đapić, jasno institucionalizirati i pretočiti i političku snagu koja će se suprotstaviti partitokraciji HDZ-a i SDP-a koji dogovorno, kada je god potrebno, drže u jarmu hrvatsko društvo, narod i državu.

Povod je, rečeno je, praktički jučerašnja ratifikacija Istanbulske konvencije, no nije jedini razlog.

"HDZ više nije desnica! Prešli su na polje ljevice i nema bitne razlike između njih i SDP-a", rekao je Đapić.

Ovo neće ostati samo na DESNO i HSP AS-u, rekao je Đapić.

"Pojavljuju se brojne druge organizacije, očekujemo da ćemo prije ljeta imati konvenciju na kojoj ćemo prezentirati što smo napravili u posljednjih godinu dana, što smo pripremali i što ćemo napraviti u institucionalnom i organizacijskom smislu kako bi napravili jednu snažnu organizaciju koja će biti spremna i za daljnje iskorake", rekao je Đapić.