Osječko-baranjska

ŠKOLA SIGURNE VOŽNJE

Policija i motociklisti zajedničkim snagama za sigurnost u prometu

Samo prošle godine na hrvatskim je prometnicama smrtno stradalo 50 motociklista. Kako bi se smanjio broj stradalih na cestama, Policijska uprava Osječko-baranjska u suradnji s motoklubovima posljednjih godina nakon zime organizira trening školu sigurne i dobre vožnje.

Policija i motociklisti zajedničkim snagama za sigurnost u prometu   FOTO:Republika.eu
Piše: Antonio Bunoza / STV

Posljednje dvije godine na području djelovanja Policijske uprave osječko-baranjske smrtno su stradala po dva motociklista, a s pravom se kaže da su upravo oni najugroženija skupina u prometu. Ovakav jedan trening uz druženje s policijom vozačima dobro dođe da ponovno uđu u formu nakon duge zime. No, pozornost moraju obratiti i vozači osobnih automobila.

Podsjetnik je i motociklistima da moraju tijekom cijele godine imati upaljena svijetla na svojim dvokotačnim ljubimcima. Kaciga je obavezna, a poželjna je i ostala zaštitna oprema, po mogućnosti jarkih boja kako bi bili uočljiviji. Motoklub Osijek četvrtu godinu za redom s Policijskom upravom osječko-baranjskom organizira akciju poligona sigurne vožnje.

A za dobro razgibavanje i brušenje vozačkih vještina uslijedilo je i natjecanje u spretnosti. Poligon pun slaloma i prepreka u što kraćem vremenu pokušali su proći i članovi motoklubova i policajci, a kako čujemo sve je završilo zajedničkim druženjem u prostorijama Moto kluba Osijek.