Osječko-baranjska

ZA NATJECATELJE OSIGURANE BOGATE NAGRADE

Druga Proljetna fišijada Mačkamama okupila hrvatske i inozemne majstore kotlića

Nije bilo dima, ali bilo je vatre, što zbog kuhanja na plin, što zbog začinjenog fiša. A dok se on pripremao degustirale su se mađarske suhomesnate i riblje delicije.

Druga Proljetna fišijada Mačkamama   FOTO:STV
Piše: Republika.eu/ STV

Slavonci i Baranjci zna se velemajstori su kada je u pitanju fiš, a što se tiče Mađara, kaže predsjednik Kluba majstora kotlića slavonsko-baranjskih specijaliteta Josip Grgurić, konkurencija nam uopće nisu jer njihov fiš je u potpunosti drugačiji.  No, to ipak ocjenjuju stručni suci.

"Imamo četiri vrhunska sudca koji su dugogodišnje kvalificirani suci, koji su pobjeđivali na takmičenjima, znači suci su ok. Nagrade su jako bogate, imamo dobrih sponzora."- kazao je Josip Grgurić iz Kluba majstora kotlića i slavonsko-baranjskih specijaliteta.
 
Od majstora smo i ovoga puta pokušali izvući tajnu vrhunskog fiša.
 
"Dobra riba, paprika, luk, voda, sol i to je to. I jaka vatra, jaka vatra i nema šta, ne može se pogriješiti."-zaključuju majstori.

No, da je to tako lako, svatko bi majstor bio. Ovako laicima preostaje metodom pokušaja i pogrešaka gađati prave omjere i tajne sastojke, a onda na sljedećoj 3. fišijadi na Mačkamami odmjeriti snage s hrvatskim, ali i majstorima iz susjednih zemalja.