Politika

KULMINIRAO SUKOB U STRANCI

HSP AS: Nikad nismo i nećemo biti u koaliciji s Antom Đapićem, protiv dopredsjednice Vukelić pokreće se stegovni postupak!

Nakon što je u subotu u Osijeku predstavljena koalicija DESNO, koja, uz stranku DESNO čini, rečeno je i Hrvatska stranak prava dr. Ante Starčević, priopćenjem koje potpisuje predsjednik Hrvoje Niče, reagirali su upravo iz HSP dr. Ante Starčević. "HSP AS nije i neće biti u koaliciji s Antom Đapićem!" kažu među ostalim te navode kako je dopredsjednica te stranke Vlatka Vukelić na najgrublji mogući način iznevjerila povjerenje članstva, simpatizera i članova Predsjedništva, dok Đapića optužuju kako se opet upustio u pustolovine unošenja nerada na pravaškoj sceni.

Nakon predstavljanja koalicije DESNO, stiže reakcija iz HSP AS   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

"HSP AS je jasno i nedvosmisleno na sjednici Predsjedništva održanoj 24.03.2018. u Zagrebu usvojio odluku kako stranka neće donositi odluku o načinu izlaska na izbore, pa tako niti ulaziti u predizborne koalicije prije nego što budu poznati datumi održavanja parlamentarnih ili EU izbora", kažu iz HSP AS.

Istupom na konferenciji za novinare dopredsjednica stranke Vlatka Vukelić na najgrublji je mogući način iznevjerila povjerenje članstva, simpatizera i članova Predsjedništva koji su spremni poštivati stranačke odluke te će protiv iste biti pokrenut stegovni postupak, navodi se.

PROČITAJTEĐapić: "Nekompetentnost vlasti govori o potrebi pregrupiranja političkih snaga u Republici Hrvatskoj"

"Isto tako, iskazujemo žaljenje i postupkom predsjednika stranke DESNO Ante Đapića koji je se odlučio upustiti u ovu „avanturu“ zajedničkog djelovanja s pojedincima koji nemaju pravo bez prethodne odluke Predsjedništva istupati u javnost u ime HSP AS čime se po tko zna koji put opet upustio u pustolovine unošenja nerada na pravaškoj sceni", kažu iz te stranke.

Kao cilj tog, kako ga nazivaju, medijskog igrokaza u koji je uvučen i Anto Đapić, kažu iz HSP AS-a, bio je skrenuti pozornost s odgovornosti za izravnu štetu koja je zbog neodgovornog djelovanja bivšeg glavnog tajnika Pere Ćorića nanesena prema HSP AS.

"HSP AS je započeo s postupkom revizije poslovanja gdje je evidentirano krivotvorenje potpisa čime se stranka obvezala na nepotrebne financijske aktivnosti. Na tom tragu, kako bih zaštitio stranku od mogućih sudskih tužbi, kazneno će biti prijavljen Pero Ćorić koji je po Statutu HSP AS između ostalog „bio odgovoran da koordinira i upravlja radom ureda i službi u Tajništvu HSP AS“.

S obzirom kako je revizorski postupak u tijeku te kako se od stavke do stavke otkriva niz nepravilnosti, po istima će se postupiti na jednaki način s ciljem zaštite financijskih i materijalnih prava HSP AS, kao i ugleda stranke", zaključuju u HSP AS.