Događanja

HUMANOST NA DJELU

Wings for life u Zadru okupio rekordnih 8 i pol tisuća sudionika

Uoči početka najveće utrke u Hrvatskoj i jednog od najpoznatijih svjetskih humanitarnih sportskih događaja, jutros je Poluotok u Zadru bio premalen za sve trkače.

WFL   FOTO:Jure Miskovic / CROPIX
Piše: media Servis

 Rekordan broj sudionika, njih čak 8500, startali su točno u 13h na 5-oj Wings for life World Run utrci. Zadrani i njihovi gosti trče u isto vrijeme s ostalim trkačima na još 11 lokacija u svijetu kako bi zajedno pridonijeli ostvarenju cilja: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Pozitivna atmosfera ispunila je gradske ulice, plesalo se, pjevalo, zagrijavalo i slikalo kako bi najljepše uspomene ostale zauvijek. Pitali smo sudionike kakav je osjećaj danas biti u Zadru i dio ove lijepe priče.

 "Ovo mi je prvi put. Iz Zagreba sam i osjećaj je fenomenalan. To nam je moto - što nas ne izazove, to nas neće niti promijeniti."

"Iz Tomislavgrada sam i drugi put sam tu. Sve je savršeno i prekrasno. Doživljaj je za poželjeti. Dok sam živ i zdrav, svake godine ću dolaziti."

"Ovo mi je četvrti put i moram reći da mi je ova utrka nešto posebno, full sam uzbuđena i naježena od jutra. Jedva čekam početak."

"Ovo mi je drugi put, inače ne mogu i ne volim trčati, ali danas trčim. Ježimo se svi. Evo vidite dečke, trčimo zbog njih."

"Mi smo Cro Sport iz Delnica i došli smo ovdje trčati za one koji ne mogu. Imamo Adama Milera koji je mladić s Downovim sindromom koji je i prošle godine trčao i trči s nama i ove godine."

"Trčimo za našu kolegicu Ivančicu koja je velika inspiracija svima nama. To je žena s teškom pričom iza sebe, ali u principu s lijepom pričom jer je borac kakvog rijetko možete sresti."

"Iz Osijeka sam došao sam s dva prijatelja i planiramo otrčati 19 kilometara, lagano, opušteno i rekreativno. Odličan je osjećaj, vrijeme je savršeno, uvjeti su idealni, imat ćemo leđni vjetar sa sjeverozapada, lagana komponenta i to će sasvim sigurno biti jako dobro."

Zanimljivo je također da je današnji najstariji sudionik 86-godišnjak, a najveći prijavljeni tim na svijetu dolazi iz Rijeke, njih čak 510.