Osječko-baranjska

NOVA SPORTSKO-ZABAVNA MANIFESTACIJA

Panonska utrka 19. svibnja po prvi put u Osijeku: spoj sporta, rekreacije, gastronomije i zabave za cijelu obitelj

Nova sportsko-zabavna manifestacija održat će se po prvi put u Osijeku u subotu 19. ovoga mjeseca. Riječ je o rekreativnoj i profesionalnoj trkačkoj utrci u srcu Slavonije pod nazivom Panonska utrka, koja je zamišljena kao spoj sporta, rekreacije, gastronomije i zabave za cijelu obitelj, najavili su organizatori.

Panonska utrka uskoro po prvi put u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Cijeli projekt nastao je na ideji i iskustvu ženske utrke u Zagrebu, koja okuplja više od 10 tisuća sudionika te sličnih događanja, u kojima su kao organizatori uključeni i idejni začetnici osječke Panonske utrke.

"Svo to iskustvo i znanje želimo prenijeti ovdje u Osijek i to je razlog zašto smo startali Panonsku utrku, jer mislimo da Osijek, po uzoru na ostale gradove u Hrvatskoj zaslužuje jednu veliku, lijepu sportsku manifestaciju, koja će uz šaroliki program potaknuti ljude na aktivnost", kaže organizator Panonske utrke i direktor Neki Daniels Media Marko Lasić Nered.

Početak programa je od 16 sati. Sama utrka trčat će se na prostoru Tvrđe i Bastiona u ukupnoj dužini od 3 tisuće metara. Djeca od 3 do 10 godina trčat će na 200 metara.

Sudjelovanje na utrci je besplatno, a svi sudionici bit će nagrađeni poklon paketom sponzora.

"Naša vizija je dugoročno postati stvarno broj 1 utrka u Hrvatskoj, okupljati 10 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i regije, a kako ćemo to postići, postići ćemo uz kvalitetne partnere i sjajan popratni sadržaj koji će se referirati na gastro ponudu, po čemu su Slavonci poznati, po prekrasnom okolišu i priridi, i zabavni program koji će uslijed utrke uslijediti", dodaje Lasić.

U glazbenom dijelu nastupit će Ivana Banfić. Dolaze i Tržan i Nered, a u okviru Panonske utrke trčat će se i osječki Vatrogasni cener.

"Mislim da će naš grad dobiti puno s ovakvom priredbom, Cener svoj život živi i dalje, ima tu neku sportsku komponentu, na njemu su u ovih 10 godina nastupali stvarno ponajbolji dugoprugaši iz RH, ali i susjednih zemalja Srbije, BiH. To su sve bili, tako reći, prvaci okolnih država", rekao je organizator Osječkog cenera i predsjednik Udruge Žuti šešir Dario Majetić.

Cijelu manifestaciju podupire i sam grad Osijek, koji se spremno prihvatio pokroviteljstva, naglasila je zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš, ističući kako je Osijek uvijek bio grad sporta i kreativaca.