Kazalište

NOVA PREMIJERA

Premijera baleta "Mali princ" u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu

Balet "Mali princ" prema književnom djelu Antoinea de Saint-Exhupérya, nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), a premijerno će biti izvedena u petak, 18. svibnja, izvijestili su u četvrtak u tome kazalištu.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Ravnatelj opere osječkog HN-a Filip Pavišić kazao je na konfernciji za novinare kako je riječ o koprodukciji s Europaballettom iz austrijskog grada St. Pöltena i Odjela za suvremeni ples osječke Glazbene škole Franje Kuhača. U predstavi sudjeluju i  polaznici Baletnog studija osječkog HNK.

Predstavnici Europaballetta, koreograf Reiner Feistel i Philipp Preiss naglasili su kako je na ovom "kazališnom čudu" s velikom ljubavlju radilo puno osoba te zahvalili osječkom HNK-u što je došlo do ove suradnje koja je počela prije tri godine posredstvom Austrijskog kulturnog foruma.

"Koprodukcija baleta 'Mali princ' dokaz je da je umjetnost najčvršća spona među dušama i narodima", rekao je koreograf Feistel.

Voditelj baletnog studija osječkog HNK Vuk Ognjenović objasnio je da je Europaballettu ova koprodukcija iznimno važna. "Njihov grad će 2024. godine biti europski grad kulture i važno im je da imaju suradnju s nacionalnim teatrima, dakle visokim kulturnim institucijama", dodao je Ognjenović.

Redatelj predstave je Michael Fichtenbaum, koreografiju je osmislio Reiner Feistel, kostimografiju i scenografiju Stefan Wiel, dok je oblikovatelj rasvjete i video dizajna Philipp Preiss.

(Hina) xnikj ydgk