Košarka

PH KOŠARKA

Cedevita u finalu, večeras saznaje protivnika

Cedevita je u Domu sportova pobijedila Split 95:64 u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala košarkaškog prvenstva Hrvatske Momčad Jure Zdovca tako je osigurala finale s 2:1 u pobjedama.

Cedevita u finalu   FOTO:Boris Kovacev / CROPIX
Piše: Media Servis

Branitelje naslova do same završnice prvenstva predvodio je Džanan Musa s 21 košem, dok je kod Splita najbolji bio Luka Katura s 14 poena.

„Čestitam momcima na dobroj igri i reakciji. Na kraju, kaže se da treneri vode, a igrači pobjeđuju. Čestitam i Splitu, igrali su dobro i ja sam to upozoravao cijelo vrijeme. Isto tako, ako smo pametni, čak bi mogao taj poraz u Splitu biti i dobrodošao, vidjeli smo da ne smijemo nikada podcijenit“, rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.

Trener Splita Ivica Skelin

„Kad su prešli onu čarobnu granicu od 10 razlike lagano su išli prema pobjedi, vrlo brzo su došli na 20, pa su se popeli i na 30 i utakmica je bila gotova. Mojim momcima nemam što za zamjeriti, očito je Cedevita za nas prevelika prepreka“, izjavio je trener Splita Ivica Skelin. Cedevita će protivnika u finalu saznati večeras, nakon treće utakmice polufinala između Zadra i Cibone koja se igra na Višnjiku u 18 sati.