Osječko-baranjska

VESELO U KOPAČEVU

Glazba i dječja graja vratili se u dvorište bake Katice

U Kopačevu se, nakon zimske stanke vratila manifestacija nazvana "Dvorište bake Katice". Opuštajuće i zabavno, uz mnoštvo igri za djecu, ali i koncert. Dio je ovo projekta "Dvorišta" a cilj mu je popularizacija ruralnog turizma.

Piše: Marin Ćurić / STV

Prvoj manifestaciji ove sezoni prethodilo je uređivanje dvorišta najslavnije bake Kopačeva. U debelom hladu ispod oraha, prava atmosfera na kakvu su vjerni posjetitelji već navikli – glazba, roditelji ugodno smješteni uz hladno piće, a djeca u igri. Za glazbu je bio zadužen gitarist i pjevač Balaš Lentar iz Budimpešte sa svojim blues i rock baladama. Najbolja odgajateljica Općine Bilje pobrinula se prirediti stare igre iz Kopačeva koje se ovdje naraštajima čuvaju. Kreirali su, primjerice, hod po močvari, bile su tu i brojalice.

Tijekom ljeta manifestacija "Dvorišta bake Katice" napravit će stanku u Hrvatskoj, no našu će zemlju predstavljati na jednom od najvažnijih festivala u susjednoj Mađarskoj.

Na organizatorIMA događaja u Kopačevima zadatak je organizirati i hrvatske dane u dvorištu jedne hrvatske kuće u južnoj Mađarskoj. Prije svega toga - za nekih mjesec dana organiziraju već poznati "Piknik kod Savojskog", u parku dvorca u Bilju.