Republika TV

[VIDEO] QUADRILLA 2018.

Osječki maturanti 14. godinu za redom plesom obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Maturanti su danas bili zvijezde Osječko-baranjske županije. Bio je ovo njihov dan. Točno u podne tradicionalnom su se Quadrillom i milenijskom fotografijom oprostili od srednje škole, nastavnika, učionica u kojima su proveli najljepše dane. Mnogobrojni Osječani, ponosni roditelji i prijatelji i nastavnici s oduševljenjem su ispratili još jednu generaciju maturanata. Pred maturantima je uistinu novo poglavlje života.

Piše: Republika.eu

Županijsku ulicu u Osijeku  danas je zahvatila plesna groznica. Nakon uvježbavanja plesnih koraka napokon je stigao  i taj dan. Ni uzbuđenje, emocije i trema nisu poljuljale oko 1500 mladih plesača  - svaki su korak popularnog francuskog plesa savršeno otplesali. S ukupno pet otplesanih plesova i ova je generacija osječkim maturanata dobila svoje mjesto u povijesti Quadrille u gradu na Dravi.  Mnoštvo srednjoškolaca u bijelim i plavim majicama, s kišobranima u rukama, na ovaj se način oprostilo od svojih srednjoškolskih klupa.

Nakon Quadrille svi su zajedno, uz pomoć Šime Strikomana stvorili milenijsku fotografiju. Tijelima su oblikovali riječ Challenge što u prijevodu glasi izazov. A pred njima je uistinu izazov života – novo poglavlje, novi prijatelji, iskustva, znanja i pustolovine. Sveukupno je u čitavoj Osječko-baranjskoj županiji plesalo oko 2700 maturanata.