Ostalo

RAJ ZA LJUBITELJE OKTANA

20. Osijek Street Race Show oborio sve rekorde

Autoklub Slavonija i ove je godine bio organizator najvećeg automoto natjecanja na ovim prostorima. 20. jubilarni po redu Osijek Street Race Showa ovoga vikenda okupio je do sada najveći broj vozača.

Piše: Dario Andraković / STV

Autoklub Slavonija prošle je godine slavio jubilej 10 godina postojanja. A u 20. jubilarnom izdanju osječkog Street Race Showa okupljen je do sada najveći broj sudionika koji su došli iz brojnih zemalja diljem Europe. Više od 170 prijava bilo je i više nego što sama pista može primiti za utrke ubrzanja na 402 metra.

Posjetitelji doista mogu uživati u dva dana natjecanja na pisti sportsko poslovne zračne luke Čepin. Usijano je bilo na svih 402 metra, a atmosferu su zagrijavala brutalno jaka vozila. To je tek uvod u ono što ljubitelje adrenalina i oktanskog sporta očekuje u nedjelju. Vrhunske utrke i motora i automobila posebno opremljenih za ovakve događaje, a natjecanje je za sve vozač¸e službeno i u kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza.

Publika je doista mogla vidjeti sve vrste automobila, od onih najmanjih klasa, pa do dragstera od preko 1200 konjskih snaga. Ovaj sport je iznimno zahtjevan i jako skup, automobili se ručno izrađuju i za sve to treba iznimno mnogo truda i vremena.

20. Osijek Street Race Show ove je godine i jedina utrka u sezoni, natjecanje koje je doista postalo pravi brend u Osijeku ali i turistička promocija grada. Vozačima i organizatorima nedostaju samo bolji uvjeti i financije s kojima bi svakako ovaj događaj podigli na najveću moguću razinu.