Osječko-baranjska

BURAN AKTUALAC

Rebalans proračuna grada Osijeka, komarci i zapošljavanje u gradskim poduzećima glavne teme sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka

Izlagasan je rebalans ovogodišnjeg proračuna grada Osijeka. Iznosi 38 milijuna 400 tisuća kuna. A na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća posebno zanimanje izazvalo je pitanje o zapošljavanju u UNIKOM-u, ali i problematika komaraca. I dalje je nejasno hoće li Gradska uprava iskoristiti zrakoplove i krenuti u aviotretiranje komaraca, s obzirom na njihov preveliki broj, posebice u prigradskim naseljima. Jeste li za aviotretiranje? - zapitao je gradonačelnik Vrkić vijećnike sa govornice.

Rebalans proračuna grada Osijeka, komarci i zapošljavanje u UNIKOM-u glavne teme sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

HDZ-ov Milan Opačak upitao je direktora UNIKOM-a o novom zapošljavanju u tom poduzeću, a i o povećanju plaća menadžmentu i tajnici. UNIKOM je dobio novog voditelja voznog parka., što je prvi čovjek tvrtke i potvrdio. Također, postavilo se pitanje i zapošljavanja u GPP-u.

"Da, primili smo osobu koja će obavljati posao voditelja voznog parka, zato što trenutni voditelj voznog parka ide u mirovinu sa 65 godina. Povećanje plaća u menadžmentu. Da, istina je. U zadnjih 5 godina se broj knjigovođa smanjio sa 12 na 8", rekao je Davor Vić, direktor UNIKOM-a.

"Kažete zaposlili ste voditelja voznog parka. Uredu. Zanima me stručna sprema i to mi molim vas dostavite. Koliko ja znam voditelj voznog parka mora biti minimum viša ili visoka prometna, mene baš iskreno zanima jel taj voditelj tako zaposlen, pa nek javnost zna. Spustite se među svoje radnike, i poslušajte, u 5 godina niste među svojim radnicima bili, a što se tiče komaraca, nemojte da slušamo kukanja, dobili ste mandat, tražili ste mandat, sami ste rekli da ste SDP, ako ne znate rješavati probleme, maknite se i to je to!, rekao je HDZ-ov Milan Opačak.

O komarcima je puno riječi bilo i u nastavku aktualca. Pa su se za govornicu donosio repelent ili lijepila ozbiljna upozorenja.

"Josipovčani već tjednima ne izlaze van iz svojih kuća nakon 18 sati, jer su naša djeca i mi zajedno svi skupa ugroženi od uboda komaraca. Moja inicijativa ide pod hitno da se počne rješavati problem komaraca u Josipovcu, a isto tako i o svim prigradskim naseljima, jer tamo osim komaraca žive i ljudi i to su vaši sugrađani", rekao je Opačak.

Nakon 6 ili 7 tretiranja komaraca u Sarvašu i Višnjevcu pokazalo se da najezdu ne možemo riješiti na ovaj način – odgovorio je gradonačelnik i zatražio da vijećnici neformalno dizanjem ruku pokažu podržavaju li aviotretiranje, koje košta između 400 i 500 tisuća kuna.

"Ako vjetar pirne za tri dana komarci su ponovno u Osijeku. Molim vas da mi rukom da li se slažete ili ne, da ja u petak dignem taj avion. Tko je za? Hvala. Ako ste pametniji, izađite i recite mi. - Đapić: Pa ja sam to radio. To jedino uspješno može biti. -Vrkić: ne može ni to!"

Tako je ostalo nejasno hoće li gradonačelnik uistinu izdati dozvolu za aviotretiranje ili će Osječani, a posebice stanovnici prigradskih naselja i dalje biti na meti dosadnih letećih krvopija.