Osječko-baranjska

KRITIKE GRAĐANA URODILE PLODOM

Kreće aviotretiranje komaraca u Osijeku. Vrkić poručuje: puhne li dva ili tri dana nakon tretmana vjetar iz Baranje, bacili smo milijun kuna

Kritike građana, čini se, napokon su urodile plodom pa je i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić odlučio popustiti.

Aviotretiranje   FOTO:M.Banić / SiB.hr
Piše: Republika.eu

"Poštovani sugrađani, obavješćujem vas da sam dao nalog Vetamu da izvrše avionsko zaprašivanje nad Gradom Osijekom. Trenutno očekujemo suglasnost i vjerujem da ćemo, ukoliko vremenski uvjeti dopuste, narednih dana na ovaj način zaprašivati komarce nad Osijekom", počeo je Vrkić svoju objavu na Facebooku.

Dodao je kako će u petak, subotu i nedjelju zaprašivati komarce nad zelenim pojasom uz Grad Osijek (na lijevoj obali Drave s baranjske strane) te napraviti koridor kako bi se Grad Osijek zaštitio od najezde koja dolazi upravo s tog područja. 

"Sve to činim zbog toga što je najezda komaraca prava elementarna nepogoda za naše sugrađane i, s obzirom da dosadašnja zaprašivanja toga područja (8 tretmana) nisu dovoljna, dižemo avion u zrak te, ukoliko dobijemo tu suglasnost, odradit ćemo sve što je moguće da bi zaštitili građane", poručuje Vrkić te naglašava kako će ova zaprašivanja građane koštati 1 000 000 kuna i da će mu biti izrazito žao ako dva ili tri dana nakon navedenih tretmana, puhne vjetar iz Baranje i komarci se vrate.