Nogomet

63 UTAKMICE

Kreće nogometno ludilo, počinje SP u Rusiji

Nakon duge četiri godine iščekivanja počinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Lopta će prvi put poskočiti u Moskvi na stadionu Lužniki u 17 sati na kojem će ogled imati domaćin Rusija i Saudijska Arabija. Osim ove još će se odigrati 63 utakmice i svi ravnopravno kreću u lov za naslov Svjetskog prvaka.

Russia   FOTO:pixabay
Piše: Media Servis

 Prvenstvo će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova diljem Rusije, a branitelj naslova iz Brazila je Njemačka. Favoriti su oni standardni: Brazil, Argentina, Njemačka, Francuska i Španjolska.

 

Tko će se umiješati Neymaru, Messiju i društvu vidjeti ćemo 15. srpnja kad se u Moskvi igra veliko finale. Hrvatska je u Rusiju otputovala bez velike pompe, ali kao i uvijek očekivanja od Hrvata je finale. 

 

Otvaramo s Nigerijom u Kalinjingradu, a nakon toga nam slijede okršaji s Argentinom i Islandom.

 

"Molim vas samo pozitiva, pa kad izgubimo onda napadajte. Rekao sam iznad svih Hrvatska i što god da bude ja ću taj koji će uz odgovornost reći dobro ili nije dobro", poručio je izbornik Dalić.

 

Dvije reprezentacije od 32 iz osam skupina ići će u osminu finala, a hoće li među njima biti Vatreni, znati ćemo najkasnije 26. lipnja kad odigramo posljednju utakmicu u skupini.