Ostalo

MEDITERANSKE IGRE

Robert Seligman nakon srebra: ''još jedna velika medalja za hrvatsku gimnastiku i moju Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek!''

Nakon zlata Amara Musića u dizanju utega, četvrtog natjecateljskog dana Mediteranskih igara u Tarragoni gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebro.

Robert Seligman osvojio je srebro   FOTO:HGS
Piše: Republika.eu / Hina

U finalnom natjecanju po spravama Seligman je na konju s hvataljkama slovio kao naš favorit za odličje, ali je posljednjih dana imao ozbiljnih zdravstvenih teškoća (crijevna viroza). Međutim, osječki je reprezentativac nakon liječničkih tretmana odlučio nastupiti i isplatilo mu se. S ukupnom ocjenom 14.966 ponovno je bio drugi na MI, kao i u Mersinu 2013. Zlato je otišlo u Francusku - Cyrilu Tommasoneu (15.033), treći je bio Cipranin Marios Georgiou (14.500), a četvrti naš Matija Baron (14.166).

"Iznimno sam zadovoljan svojim nastupom. Zadovoljan sam pojačanom vježbom startne ocjene 6.1 u odnosu na onu iz kvalifikacija koja je bila 5.8. Zadovoljan sam i konačnom ocjenom 14.966 u finalu, s obzirom da posljednja dva dana imam crijevnu virozu i da me to prilično iscrpilo (moram se posebno zahvaliti liječničkom timu HOO-a bez kojih sigurno danas ne bih bio u stanju nastupiti u finalu). Nažalost, s plasmanom i srebrnom medaljom nisam toliko zadovoljan jer sam ovdje isključivo želio osvojiti zlatnu medalju. I trener i ja mislimo da sam vježbao za zlato, no suci su vidjeli drugačije i za samo 0.66 tisućinki boda francuski me predstavnik pobijedio. Što je, tu je, još jedna velika medalja za hrvatsku gimnastiku i moju Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek! Ponosan sam što sam ponovno izdržao velike pritiske i popeo se na postolje na radost svih ljubitelja gimnastike u Hrvatskoj", rekao je Segliman.

Boksač Petar Cetinić poražen je prvoj borbi na Igrama. U šesnaestini finala kategorije do 69 kg bolji od njega bio je predstavnik BiH Adem Fetahović. U srijedu će u ring i teškaš Toni Filipi (kategorija do 91 kg), suparnik mu je Marko Dočić iz Srbije.

Drugoga dana natjecanja u golfu naš mladi reprezentativac Marko Stepinac bitno je poboljšao trenutačni plasman, sa 28. sada je na podjeli 22. mjesta. Pred njim su još dva natjecateljska dana.

Današnjim zlatom Amara Musića i srebrom Roberta Seligmana, kolekcija hrvatskih medalja na Mediteranskim igrama u Tarragoni povećala se na pet - zlato, dva srebra i dvije bronce.