Vukovarsko-srijemska

TEČE I SPAJA

Počinje DunavArt Festival

U Iloku se ovoga vikenda po prvi puta održava DunavArt Festival - teče i spaja, jedinstven festival glazbe, enologije i gastronomije. Festival promiče vrijednosti kulturne baštine, glazbenog stvaralaštva, vinskog i gourmet bogatstva Hrvatskog Podunavlja.

Ilustracija   FOTO:Medijske kampanje
Piše: Media Servis

Uz Ilok koji se po prvi puta pridružuje DunavArt Festivalu, ovogodišnji festival obuhvaća programe u Erdutu i Vukovaru te u baranjskoj Batini, rekao je zamjenik gradonačelnice Iloka Josip Kovač u razgovoru za Media servis.

"Po prvi puta se organizira, Ilok i Dunav su nerazdvojni, dakle Ilok se nalazi na desnoj obali moćnoga Dunava, ove godine smo pokušali obilježiti Međunarodni dan Dunava, tako da je ovaj vikend idealan za održavanje Festivala. Na taj način želimo brendirati Ilok i Podunavlje kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju."

Svi posjetitelji koji se danas i sutra upute u Ilok na DunavArt Festival moći će uživati i u vrhunskoj glazbi i bogatom kulturno-zabavnom sadržaju.

"U petak nas očekuje koncert novosadskog benda The Frajle, a u subotu će koncert održati zagrebački jazz sastav Scharf Club Swing Quintet. Bit će predstavljena i vina s Dunama, kao i tradicionalna jela s Dunava na tzv. dunavskom stolu. Održat će se i projekcija filma "Zlatno runo, Argonauti s ribnjaka" i utrka čikli."

Festival su pokrenuli su Kraljevi ulice, koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d‘ Best. Ulaz je besplatan, a organizatori pozivaju sve zainteresirane u Ilok, bez obzira na vremenske uvjete.