Nogomet

SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Dan odluke! Ide li Hrvatska još korak dalje?

Mondeno ljetovalište na obali Crnog mora, kojeg je volio Staljin, a voli ga i Putin, spremno je za veliko četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Trening reprezentacije   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: Media Servis

Hrvatska protiv Rusije u Sočiju od 20 sati na stadionu na kojem će biti nekoliko tisuća Hrvata i protiv sebe će imati više od 40 tisuća Rusa plus 145 milijuna navijača u najvećoj zemlji svijeta.No, na travnjaku će igrati 11 naših i Dalićevih Vatrenih i 11 Rusa spremnih na veliku partiju.

„Mi moramo ponoviti ono što smo radili četiri utakmice. Imati dobru organizaciju, defenzivu, dobar blok i agresiju sa zajedništvom koje smo pokazali ali definitivno da moramo u igri prema naprijed kvalitetniji i tu tražiti našu snagu jer mi to imamo. Protivnik će igrati onoliko koliko mu mi dozvolimo i kakva će biti situacija na utakmici“, poručio je Dalić.Domaćin će stvoriti paklenu atmosferu jer nakon što su izbacili Španjolce u velikom su zamahu i žele doći do Moskve i polufinala.

„Ovo Svjetsko prvenstvo je specifično jer se igra dosta zatvoreno, agresivno i kompaktno tako da nema nekakvih velikih iskakanja, a mi ćemo tražiti svoj način igre. Mogu nešto očekivati ali ne mogu sa sigurnošću reći kako će igrati reprezentacija Rusije. Imamo veliki respekt, kao i mi plasirali su se među osam reprezentacija, a među osam ne može biti netko tko nema kvalitetu“, upozorio je izbornik Zlatko Dalić. Posljednji jedanaesterac protiv Danske pogodio je Ivan Rakitić, a uoči Rusije kaže da se ovaj osjećaj borbe za Hrvatsku ne može usporediti s utakmicama u klubovima.

„Imamo tu mogućnost da branimo sveti dres, da pokažemo cijelom svijetu koliko smo dobri i moćni zajedno i da budemo iskreni mi jedva čekamo da utakmica krene. Imamo veliku želju i uvjeren sam da ćemo dati svu snagu koju imamo. Izvijestili su nas o tome kako Rusija igra i na način na koji se brani i napada“, rekao je Rakitić. Prije četiri godine u Sočiju je Ivica Kostelić osvojio svoju posljednju olimpijsku medalju u super-kombinaciji, a Rakitić i Vatreni tek moraju izboriti borbu za medalje.Nogometno ludilo potpuno je preuzelo Lijepu našu i ostaje samo pitanje hoće li s Rusi plesati kazačok ili će Hrvatska ponovno biti jedno srce vatreno.