Društvo

POSEBNO PREDSTAVLJENA MJERA PRIPRAVNIŠTVA

U ovoj godini najviše novca do sada za mjere zapošljavanja

2,6 milijarde kuna izdvaja se ove godine na mjere zapošljavanja. Najviše je to do sada čulo se na predstavljanju mjera aktivne politike zapošljavanja u Osijeku. Posebno je predstavljena mjera pripravništva kojom se pokušava zaposliti mlade, ali i pomoći poslodavcima.

Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Pola plaće poslodavac, a pola država tijekom jedne godine. Dovoljno vremena da se mladog radnika uvede u posao. Za razliku od stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa u slučaju pripravništva postoji radni odnos, a poslodavci se podupiru u izdvajanjima za bruto godišnju plaću čija visina nije ograničena. Jedna je to od mjera u koje Ministarstvo rada polaže velike nade.

"Svi znamo, ako smo bili pripravnici da je to radni odnos i nakon toga naravno da svako planira tog pripravnika može ostaviti kod sebe dalje na daljnjem radu, a ne da bude ograničen na godinu dana. To je nešto što je u planu poslovnih aktivnosti svih poslodavaca koji će tu osobu vidjeti za godinu dana kakva je. Za to vrijeme će mu se sufinancirati 50 posto bruto 2 i on će onda vidjet da li može ostati. Nakon toga može koristiti potpore za zapošljavanje", kaže pomoćnica ministra rada Marija Knežević Kajari.

Govora je bilo i o mjerama samozapošljavanja. Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kažu kako je mjera u prvih 6 mjeseci ove godine ostvarila učinak iz 2017. godine, odnosno da je više od tri i pol tisuće osoba zaključilo ili su pri zaključivanju ugovora o radu, a još više od tisuću čeka da im se zahtjevi odobre.

"U odnosu na prošlu godinu potpora je podignuta za 60 posto odnosno sa 35 tisuća na 55 tisuća. Otvorene su neke nove mogućnosti. Znači udruživanje zajedničko dvije osobe u obrt, četiri osobe u trgovačko društvo, pet i više osoba u zadruge. Uz to je proširena i na osobe koje su u prethodnim godinama pokrenule posao samozapošljavanjem da u sustav njihovih poslovnih subjekata mogu ući nove osobe s novom djelatnošću", kaže zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić.

Sve mjere su dobre i nužno ih je imati, ali dugoročna je mjera usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, kažu u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

"Mi zadnje tri godine to non-stop kao temu dižemo, da se tako izrazim, u nadi da ćemo konačno početi implementirati ta rješenja koja imaju neke zapadno europske zemlje jer samim time bismo na taj način kroz takozvani sustav dualnog obrazovanja već u samom početku obrazovanja školaraca ih na nekakav način stavili na tržište rada da se tako izrazim, jednim dijelom kroz praksu", rekao je potpredsjednik HGK Ivan Barbarić.

Među predstavljenim mjerama bila je i osposobljavanje na radnom mjestu kod koje poslodavac ostvaruje pravo na troškove mentorstva od 700 kuna mjesečno po osobi koja je na osposobljavanju, te se nadoknađuje trošak teorijske nastave u obrazovnoj ustanovi, trošak polaganja ispita o osposobljenosti od 7 tisuća kuna i trošak liječničkog pregleda.