Nogomet

ODLUČNO PREMA PRVOJ POBJEDI

Osijek ima jasno izraženu ambiciju u Kišinjevu

Sjećamo se početka prošle sezone i prvih europskih ogleda s amaterskom i kvalitetom skromnom momčadi UA Santa Colome. U Andori, međutim, nije bilo baš lako doći do pobjede bez obzira na posjed lopte od 80, pa i više posto te stalnu inicijativu.

Zadnji trening i isprobavanje stadiona u Kišnjevu   FOTO:NK Osijek Facebook
Piše: Republika.eu/ NK Osijek

Na kraju je, doduše, bilo 2:0 za Osijek, ali su golovi postignuti u kasnoj fazi utakmice, prvi u 80. minuti, a drugi duboko u sudačkoj nadoknadi.

Potom u uzvratu nije bilo nikakvih teškoća (4:0), no moldavski Petrocub je nedvojbeno bolja momčad u odnosu na prvog lanjskog suparnika. Stoga su i Osječani oprezniji, iako smo i nadalje uvjereni da je kvaliteta na našoj strani i da bi se to trebalo očitovati tijekom ogleda u Kišinjevu.

 

Neke je stvari nemoguće predvidjeti

Doduše, nismo računali na određene probleme koji nas prate iako je i u nogometu neke stvari teško unaprijed predvidjeti. Grezdin oporavak se neočekivano odužio, Ejupi je već mjesecima izvan treninga, otpao nam je i Grgić za ovo gostovanje, Hentyju je bez posebnog objašnjenja odbijena viza za ulazak u Moldaviju, dok je Barać nakon austrijskih priprema uglavnom na terapijama te u iščekivanju inozemnog transfera koji je već neko vrijeme aktualan i sada se čini da je pred realizacijom. No, pričati isključivo o onima kojih nema ne bi bilo baš korektno prema igračima koje je stručni stožer odredio za ovu utakmicu i u koje trener Zekić ima puno povjerenje. Na njima je da to opravdaju na terenu i prvenstveno angažmanom, željom i odlučnošću krenu u prvi ovosezonski službeni dvoboj.

 

Prilika za Radeljića i Lončara

Izvjesno je da će debitirati 20-godišnji Radeljić, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je igrao u Regionalnoj njemačkoj ligi u Stuttgartu II, a budući da se iskazao na pripremama i da je djelovao sigurno u dosadašnjim kontrolnim ogledima, prometnuo se u startera protiv Moldavaca. Slično vrijedi i za Lončara iza kojega je vrlo dobra sezona u momčadi Osijeka II i također nekoliko sasvim dobrih nastupa u prijateljskim susretima koje su Bijelo-plavi odigrali tijekom boravka u Štajerskoj. Iza njega je samo jedna odigrana prvenstvena utakmica u redovima našeg prvoligaša, no sada je dočekao pravu priliku i na njemu je da se ozbiljnije nametne na stoperskoj poziciji. Spletom okolnosti, izostankom Hentyja, u kadru se za Petrocub našao i mladi napadač Štrkalj koji je također svojim radom na pripremama i onim što je pokazao zaintrigirao Zekića i suradnike.

 

Izvor: nk-osijek.hr