Ostalo

NEOČEKIVANE TRZAVICE

Odbojkaši Murse ostali bez trenera Meringera

Odbojkaši Murse u Osijek već su dugo u stanci između dviju sezona, a neočekivano su se u klubu dogodile trzavice. Trener, koji je napravio uspješan rezultat osvojivši trreće mjesto u ligi, nije odlučio nastaviti planiranu suradnju s Osječanima.

Odbojkaši Murse ostali bez trenera Meringera   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Osječki odbojkaški prvoligaš nakon nekoliko sezona velikih oscilacija s mladom ekipom u prošlom je prvenstvu izborio treće mjesto, broncu i nastup u europskom natjecanju.

Planovi nove mlade Uprave bili su ambiciozni i nakon ostvarenog uspješnog rezultata ciljevi, barem prema najavama, s uzlaznom putanjom i napadom na sam vrh.

Ipak, neki zahtjevi, oni osnovni koje je od čelnika kluba tražio za uspješan nastavak suradnje, nisu ispunjeni za trenera Davora Meringera koji je tako odlučio nakon više od dvije godine otići iz Osijeka. No, nije to sve, jer i nova Uprava kluba koja je formirana još u veljači, nije se dugo zadržala i članovi su se razišli, navodno zbog lošeg financijskog stanja.

Tako bi se sada tekućom problematikom Murse trebao pozabaviti Odbojkaški savez Grada Osijeka i sam Grad, koji bi u što skorije vrijeme trebao riješiti ove nemale probleme jednog od najuspješnijih osječkih sportkih kolektiva.

Prvi koraci trebali bi se vidjeti do druge polovine kolovoza, kada se očekuje početak priprema za novu sezonu.

Ostaje upitno, tko će ju obaviti, koji trener i pod čijim vodstvom u samoj Upravi.

Samim tim povlači se i upitnik oko igračkog kadra, koji je uglavnom sastavljen od mladih i talentiranih Osječana.

Bila bi doista prava šteta da sada, nakon što je konačno stvorena i uigrana ekipa od talentiranih domaćih igrača, ona ponovno doživi raspad i igrači zbog lošeg stanja u klubu napuste Mursu i sam grad.

Red je da nakon završetka ove nogometne euforije, odgovorni u Gradu Osijeku i Savezu učine korak i ugase požar u osječkom muškom odbojkaškom prvoligašu.