Događanja

SPEKTAKULARNO SLAVLJE

Eksplozija emocija Vatrenih i navijača na glavnom Zagrebačkom trgu

Spektakularno, predivno i neponovljivo. Ludilo je počelo u zagrebačkoj zračnoj luci i nastavilo se po ulicama Zagreba. Milimetar po milimetar puzali su Vatreni pored onih koji su ih bodrili punih mjesec dana iz Domovine. Trajalo je to punih šest sati i možemo reći da smo ovo čekali od 1998. ali i na kraju zaključiti da su Modrić i društvo odigrali još nekoliko produžetaka do mjesta najvećeg slavlja od samostalnosti Lijepe naše, Trga Bana Josipa Jelačića.

Vatreni na Trgu   FOTO:Davor Pongracic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Hrvati iz dalekog Chicaga stigli su na doček, Austrijanci, Nijemci, turisti iz Tunisa, Australije, cijele Hrvatske i naravno naši iz Bosne i Hercegovine. Nakon Odiseje po ulicama Zagreba Vatreni su na središnji zagrebački trg stigli u 20 sati i 48 minuta i onda to zajedništvo naših igrača stopilo se sa stotinama tisuća navijača koji su od ranog jutra čekali svoje idole. Nakon himne i pjesme Moja Domovina na red su došli i oni, oni koji su nas doveli stanje u ekstaze. Prvi se oglasio Ivan Perišić:

„Dobra večer svima, nemam riječi. Iznenadili ste nas sve, čuli smo da se sprema doček ali ovako nešto je neopisivo. Hvala vam svima i proveselite se večeras“, poručio je Perišić. Jedan od najluđih na proslavio bio je Šime Vrsaljko.

„Jako je teško pričati, ovo je bolje gledati i uživati u ovome. Hvala vam što ste prepoznali da smo ostavili srce u Rusiji i što ste nas došli bodriti u ovolikom broju i zahvaljujem vam. Neka ova večer i ovo Svjetsko prvenstvo ostane u najljepšem sjećanju. Ugodan vam večer svima. Iznad svih Hrvatska - aaajmoooo“, nadhuto je govorio Vrsaljko. Navijače je pozdravio sjajni Domagoj Vida.

„Volimo vas, hvala vam na svemu. Hvala Zagreb, hvala Dalmacija, hvala Istra, hvala cijeloj Hrvatskoj. Volimo vas“, rekao je Vida. Ovu čarobnu igru igraju milijuni i milijuni nogometaša, a zamislite iz jedne male Hrvatske dolazi najbolji nogometaš svijeta, kapetan naše reprezentacije, jučer promukli, Luka Modrić.

„Hvala Hrvatskoj, hvala Zagrebu. Mi smo ostvarili vaš san i hvala vam na svemu. Idemo jedna: Zovi samo zovi.....“, na kraju je zapjevao kapetan. U Rusiji nas je Daniel Subašić vadio kad smo bili blizu ponora,a na dočeku je bio vrlo skroman.

„Hvala vam puno jer ovo nismo očekivali. Kapa vam do poda, volimo vas i uživajmo svi skupa večeras“, rekao je naš fenomeni vratar. Maestralan je bio na ovom turniru Ivan Rakitić.

„Nama riječi kojima bi opisali ono što svi mi osjećamo. Ponosni smo da smijemo braniti naše boje i kad vidimo sve vas onda znamo da smo svi zajedno bili u Rusiji. Hvala vam na svemu, a mii ćemo i dalje se boriti da budete sretni i ponosni. Hvala vam puno“, poručio je Raketa.Došao je na red i Dejan Lovrena.

Ljudi, hvala vam najljepša. Ovo samo mi Hrvati i nitko drugi ne može napraviti“, kratak je bi Lovren. Vedran Ćorluka kroz pjesmu je poručio u kakvom su stanju stigli na Trg.

„Ostao sam bez glasa i mogu vam samo reći u ime ekipe jedno veliko hvala jer ovo što ste vi nama priredili u ovih proteklih mjesec i pol dana to nismo nikad u životu doživjeli. Mogu samo otpjevati jednu: Ovdje nitko nije normalan, nije normalan....“, veselo će Ćorluka. I kad smo mislili da je vrhunac dotaknuo nebo, mikrofon je došao u ruke izborniku Zlatku Daliću.

„Nemam riječi zahvale za ovo što ste nam večeras napravili. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, svoje obitelji, za vas, cijelu Hrvatsku i sve Hrvate u Bosni i Hercegovini i dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih ne bi bilo ove naše šahovnice. Mi nismo prvaci svijeta ali smo viceprvaci, a vi ste prepoznali da su ovi dečki dali sve od sebe i da su s ponosom nosili ovaj hrvatski dres. Vi ste bili najbolji navijači i dali ste sve od sebe i hvala vam lijepo na ovakvom dočeku jer mi smo dali sve od sebe ali ste i vi. Iznad svih Hrvatska“, emotivno je završio govor na Jelačić placu tvorac ovog čudesnog uspjeha izbornik Zlatko Dalić.Ludilo je trajalo još dugo ali kad se sve raščistilo svima nam je ostalo ono nešto što će generacijama ostati u memoriji: ponos, sreća, kockice, ludilo i novo jedinstvo Hrvata.