Događanja

OBLJETNICA OLUJE

Predsjednica odlikovala generale Gotovinu i Markača

Hrvatska obilježava Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 23. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja. Na Kninskoj tvrđavi predsjednica je jučer generalima Gotovini i Markaču uručila odličje velered kralja Petra Krešimira 4 s lentom i danicom.

Dodjela priznanja   FOTO:Niksa Stipanicev / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Kojim sam vas odlikovala za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine u Domovinskom ratu te za zasluge i uspjehe u izgradnji i zapovjedanju postojbama Oružanih snaga RH."

Generali su se u svojim govorima posebno zahvalili svima onima koji su svoje živote položili za Domovinu, ali su podsjetili i na napore koje je dužna država dužna uložiti kako bi građanima osigurala bolji život.

"I nama i generacijama koje rastu postaje bitna briga o sigurnosti, ali i demokratskim načelima. Država je jaka koliko su jake njezine instucije", rekao je Ante Gotovina.

"Primljeno odličje mi je poticaj i od mene traži da i nadalje sa svojim suradnicima radim kroz novu nacionalnu strategiju domovinske sigurnosti na stvaranju sigurnosnih uvjeta koji će omogućiti plodonosan rad hrvatskom narodu i bolji život", rekao je Markač.

Svečani program u Kninu je počeo u 6 sati i 30 minuta, a u tijeku je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku hrvatske pobjede ‘Oluja 95‘ nakon čega se na Trgu dr. Ante Starčevića očekuju prigodna obraćanja dužnosnika i izaslanika.