Ostalo

FINALE JE NA RASPOREDU U NEDJELJU

Ude i Seligman u finalu Europskog prvenstva!

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Robert Seligman plasirali su se u finale konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu.

Ude i Seligman u finalu Europskog prvenstva!   FOTO:HGS
Piše: Republika.eu / HGS

U kvalifikacijama konja s hvataljkama oba hrvatska gimnastičara koja su se plasirala u finale ostvarila su jednaku ocjenu - 14.766 te su podijelili četvrto mjesto.

Ovo je osmo finale za mene na Europskim prvenstvima. Eto, zadnja tri puta sam bio četvrti. Dat' ću sve od sebe u finalu jer sam stvarno sjajno spreman i želim popraviti ocjenu barem za tri-četiri-pet desetinki u izvedbi. Danas je bio veliki pritisak za mene jer znam koliko sam spreman, znam da već mjesecima radim dvije vježbe dnevno i onda kad dođe ovakav trenutak i kad trebate dići ruku i koncentrirati se, nije baš lako vježbati. Ali opet, bio sam pun samopouzdanja pošto sam znao da sam potpuno spreman. Stvarno imamo maksimalnu podršku, maksimalne uvjete. I evo, i Filip i ja smo to opravdali ovim ulaskom u finale. A nadam se, ako uspijemo, kao prije deset godina, ponoviti 2008. i obojica se popeti na postolje, to će biti kruna našeg uspjeha ovdje na Europskom prvenstvu, na odlične kvalifikacije ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Robert Seligman.

Nakon srebra iz 2008. godine koje je osvojio u švicarskoj Lausanni, Filip Ude u lovu je na svoju drugu europsku medalju.

Nakon dugo, dugo godina sam uspio napraviti vježbu, sretan sam. Kao što sam i najavio, radio sam jednu trening vježbu, a tako sam ju i odradio. Skoro ista vježba kao i sa zadnjeg kontrolnog treninga. Znači, kao da sam ju preslikao. Jako sam zadovoljan, zadovoljno je svoju vježbu u kvalifikacijama komentirao Filip Ude.

Osim Udea i Seligmana, od hrvatskih su gimnastičkih reprezentativaca nastupili još i Anton Kovačević te Jakov Vlahek. Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupilo je u višeboju, no naglasak je ipak bio na njihovim primarnim spravama. Anton Kovačević tako je u kvalifikacijama preče zauzeo 13. mjesto s ocjenom 13.400. Jakov Vlahek solidnom je vježbom na ručama zaradio ocjenu 11.700 te se plasirao na 82. mjesto.

Finale Europskog prvenstva za seniore na rasporedu je u nedjelju.