Ostalo

ZLATNA SANDRA VRATILA SE U HRVATSKU

Da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko

U domovinu se iz Berlina vratila kraljica diska, nevjerojatna Sandra Perković, jedina atletičarka u povijesti s pet naslova europske prvakinje. Uz zvuk tamburice izgrlila se i pozdravila sa svima koji su joj došli čestitati nakon što je ispisala nove stranice atletske povijesti.

Sandra Perković   FOTO:Davor Pongracic / CROPIX
Piše: Media Servis

„Jako sam sretna da sam to peto zlato napokon donijela u Hrvatsku i da smo zajedno ispisali povijest. Natjecanje je bilo jako teško i na kraju sam se izvukla kao pobjednica. Najbitnije je da je zlato oko vrata. Da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko", rekla je Sandra Još se jednom prisjetila drame koju je proživljavala jer tek je u petoj seriji disk poletio do zlata.

Ostala je peta i šesta serija tada su se počele miješati emocije. Ostaviti nešto takvo za kraj bilo bi to pred njemačkom publikom preveliko opterećenje. Kada sam vidjela da disk u petoj seriji leti van, moja je sreća bila neizmjerna, čak su neki prenijeli i dodatne moje emocije, ali i ja sam samo čovjek od krvi i mesa", izjavila je Sandra. Vremena za odmor nema, Sandra se odmah okreće novim izazovima.

„Ovo je najteži mjesec u sezoni. Nakon Europskog prvenstva očekuje me finale Dijamantne lige u Bruxellesu, 31. kolovoza, zatim slijedi Hanžek i za kraj natjecanja je Kup kontinenata u Ostravi gdje ću predstavljati reprezentaciju Europe“, najavila je Sandra.