Požeško-slavonska

POTPISAN SPORAZUM

MUP i grad zajednički obnavljaju policijsku postaju u Požegi

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić potpisali su u ponedjeljak sporazum o sufinanciranju uređenja objekta policijske postaje Požega u koju će MUP i grad zajednički uložiti ukupno 300.000 kuna.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

Potpisivanje sporazuma, kako je istaknuto, nastavak je dobre suradnje ministarstva i lokalne samouprave u Požegi. U poslijednje tri godine kroz projekte unapređenja sigurnosti sudionika u prometu MUP i Požega, rješavajući kritične prometne točke, investirali su tri milijuna kuna.

"Nakon 40 godina kroz ove projekte riješene su sve kritične točke u gradu, posebno one vezane uz sigurnost najmlađih sudionika u prometu. Ovim sporazumom želimo pokazati da su naši policajci važni ovom gradu. Uz njihov angažman grad Požega postao je treći najsigurniji grad u Hrvatskoj", rekao je gradonačelnik Puljašić, izražavajući nadu u nastavak dobre suradnje.

S ciljem poboljšanja uvjeta rada svojih djelatnika MUP je već sklopio sporazume s dvadesetak jedinica lokalne samouprave. Sporazumi uključuju uređenje radnih prostora, preseljenje na primjerenije lokacije ili pokriće troškova smještaja djelatnika MUP-a. 

"Bez obzira na kategoriju policijske uprave ili postaje kao ministru izuzetno mi je važno u kojim uvjetima rade policijski službenici, svi su jednako važni", rekao je ministar Božinović podsjećajući da poboljšanje uvjeta rada zaposlenih u policiji nije pratilo kvalitetu radnih uvjeta drugih državnih i lokalnih službenika.

"To svojevrsno zanemarivanje mi ne možemo u kratkom roku promijeniti sami, zato nam je važno razumijevanje lokalnih sredina. Ovaj ugovor vrijedan je 300.000 kuna, od čega grad daje 60 posto, a MUP 40 posto", rekao je ministar Božinović, najavivši da će MUP uskoro u Požegi krenuti i s projektom energetske obnove zgrade Policijske uprave Požeško-slavonske.