Društvo

ISKAZALI NEPOVJERENJE PREMA APIS-U

‘‘Narod odlučuje‘‘ traži prisustvo svojih promatrača pri provjeri potpisa

Iz inicijative "Narod odlučuje'' još su jednom zatražili da im se omogući prisustvo njihovih promatrača pri provjeri vjerodostojnosti potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

‘‘Narod odlučuje‘‘ traži prisustvo svojih promatrača pri provjeri potpisa   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Media Servis

Potpise za Ministarstvo uprave provjerava Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, a iz inicijative naglašavaju da je sam ministar Lovro Kuščević rekao da referendum nije u interesu države, a prozvali su ga i za izjave da određene osobe zagađuju medijski prostor. Koordinator Inicijative Luka Mlinarić smatra da je tvrtka APIS politizirana tvrtka u suvlasništvu države i Grada Zagreba u kojoj se kadrovira po stranačkom ključu...

''Pozivam ovim putem ministra da javno objavi natječaj putem kojeg je tvrtka APIS dobila posao obavljanja provjere broja i vjerodostojnosti potpisa'', rekao je Mlinarić.

Članica Inicijative ''Narod odlučuje'' Natalija Kanački rekla je kako nepovjerenje nije usmjereno prema djelatnicima APIS-a ili nekog ministarstva, već prema politici koju te institucije provode.