Brodsko-posavska

POTPREDSJEDNIK ŠTROMAR

Vlada je stabilna i mora biti stabilna jer bez stabilnosti nema ni razvoja Hrvatske

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar rekao je u utorak u Slavonskome Brodu da je Vlada stabilna i da "mora biti stabilna jer bez stabilnosti nema ni razvoja Hrvatske".

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar   FOTO:Jure Miskovic / CROPIX
Piše: Hina

Štromar je bio u Slavonskome Brodu na potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi zgrade Općinskog suda.

 Novinari su od Štromara tražili da komentira zahtjeve braniteljskih udruga o preispitivanju odnosa prema SDSS-u.

 "Vlada mora biti stabilna, ako je stabilna, onda možemo provoditi projekte kao što je ovaj. Ako nema stabilnosti Vlade, nema ni razvoja Hrvatske. Mi bismo i lijevo i desno, ne može više. Mi moramo ići naprijed", rekao je Štromar.

 U vezi s početkom javne rasprave o reformi mirovinskog sustava, potpredsjednik Vlade je ponovio da je mirovinska reforma  potrebna. 

" Izuzetno je bitno da na sredstva iz drugog stupa utječe onaj koji ih je i zaradio", rekao je Štromar odgovarajući na pitanja novinara. 

 "Neka sam građanin kaže: ja ću ta sredstva iskoristiti za to i to, prebacit ću ih u prvi stup ili ih neću prebaciti, jer mi je povoljnije ovako", kazao je Štromar i dodao da moramo dati više mogućnosti izbora samim građanima.

 Na upit boji li se prosvjeda koje su u vezi s mirovinskom reformom najavili sindikati, potpredsjednik Vlade je odgovorio kako nije primijetio da bi "trebalo biti prosvjeda na veliko".