Politika

BIVŠI MINISTAR OREPIĆ PROGOVORIO

Od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka trpio sam jake pritiske! "Rekli su mi: 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja'"

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao je navode tjednika Nacional da je Milijan Brkić navodno 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom.

Milijan Brkić   FOTO:Damjan Tadic / CROPIX
Piše: Republika.eu / N1

Orepić je u utorak izjavio da je od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja. "To je politički pritisak kojem nisam popustio i zato sam tu gdje jesam", kazao je Orepić ustvrdivši kako nije znao da je Brkić navodno odavao podatke iz istrage.

Bivši ministar policije danas je za N1 pojasnio izjavu oko pritisaka iz HDZ-a.

"Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Petrov, Brkić i Karamarko. Rekli su mi : 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja. Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", prisjetio se Orepić.

Ipak, kaže Orepić, HDZ-ovci su u tom trenutku popustili, piše N1.