Politika

JOŠ DVIJE GODINE ZA ISPUNJENJE OBEĆANJA

Ministrica Murganić: Vlada teži delimitiranju rodiljnih i roditeljskih naknada

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u srijedu da je delimitiranje rodiljnih i roditeljskih naknada i dalje cilj kojemu teži Vlada pred kojom je, ističe, još dvije godine da ispuni to predizborno obećanje.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

Murganić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla kako joj nije neugodno što to obećanje još nisu ispunili jer se na demografskim mjerama predano i iskreno radi. 

Vlada se jasno opredijelila upravo na jačanju materijalnog statusa obitelji. "Krenuli smo sa znatnim povećanjem rodiljnih i roditeljskih naknada, i to od početka mandata", istaknula je uoči sjednice Vlade.

Delimitiranje roditeljskih naknada obećanje je koje je ministrica Murganić dala još prije dvije godine, odmah nakon preuzimanja resora demografije.

No, ni nakon dvije godine to nije realizirano, pa roditelji tijekom drugog dijela roditeljskog dopusta i dalje, umjesto iznosa svoje prijašnje plaće, primaju naknadu limitiranu na nešto manje od 4000 kuna.

Pitanje delimitiranja roditeljskih naknada ovih se dana ponovno aktualiziralo vezano uz najavu izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.