Gospodarstvo

ODBIJENE SVE ŽALBE

Peruško o potvrdi nagodbe:"VTS je tako potvrdio zakonitost postupka u svim faza"; Todorić:"Nekako indikativan, tajming zar ne?"

Visoki trgovački sud uvažio je argumente izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška i odbio sve prigovore vjerovnika, čime je potvrđena nagodba. Peruško i njegova zamjenica Irena Weber nisu krili zadovoljstvo

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Odbačene su ili odbijene sve žalbe na rješenje trgovačkog suda, njih ukupno 87. VTS je tako u cjelosti potvrdio zakonitost postupka postizanja i izglasavanja nagodbe vjerovnika u svim njegovima fazama. Zbog toga smo zadovoljni u izvanrednoj upravi, a vjerujem i svi vjerovnici koji su u velikom postotku glasali za nagodbu na ročištu 4. srpnja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom procesu."

"To je iskreno razlog za naše stvarno iznimno zadovoljstvo. Sretni smo također da je nagodba postala pravomoćna isto iz razloga što sada možemo ući u sljedeću fazu samog procesa, a to je početak implementacije."

Ivica Todorić iz Londona je komentirao odluku Visokog trgovačkog suda da potvrdi nagodbu u Agrokoru.

Todorić je na Twitteru napisao: "Nekako indikativan tajming, zar ne? Vjerujte mi ljudi da je ovo najveća pljačka u povijesti RH! Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne. Financijska MAFIJA je izumila političku korupciju i maskirana je lažima"