Svijet

OGLASIO SE KLUB

Potvrđeno pet mrtvih u helikopterskoj nesreći, među njima i predsjednik Leicester Cityja

Karizmatični predsjednik engleskog nogometnog kluba Leicester City, Tajlanđanin Vichai Srivadhanaprabha, i još četiri osobe smrtno su stradali u helikopterskoj nesreći do koje je došlo u subotu blizu King Power stadiona, objavio je nogometni klub u nedjelju navečer.

Potvrđeno pet mrtvih u helikopterskoj nesreći, među njima i predsjednik Leicester Cityja   FOTO:Screenhsot YouTube
Piše: Republika.eu / Hina

"S najdubljim žaljenjem i slomljena srca potvrđujemo da je naš predsjednik Vichai Srivadhanaprabha bio među onima koji su tragično izgubili život u subotu navečer kad je helikopter koji je prevozio njega i još četiri osobe pao blizu King Power stadiona. Nijedna od pet osoba iz letjelice nije preživjela", kaže klub iz tog grada u središnjem dijelu Engleske u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici. 

Policija je identificirala ostale četiri žrtve kao Nursaru Suknamai i Kaveporna Punparea, dva člana ekipe Vichaija Srivadhanaprabhe, pilota Erica Swaffera, te Izabelu Rozu Lechowicz, putnicu. 

Klub je pozdravio "dobrotu i velikodušnost" Vichaija Srivadhanaprabhe, "velikog čovjeka čiji su život određivali ljubav koju je posvetio svojoj obitelji i onima koje je vodio s toliko uspjeha"

Klub je najavio odgodu utakmice predviđene u utorak protiv Southamptona u engleskom Liga kupu. 

Brojni nogometni navijači pristizali su u nedjelju cijeli dan pred stadion, potreseni tragičnim događajem, kako bi položili bukete cvijeća i šalove u bojama kluba ili u tišini odali počast.