Ostalo

MAGLA I VJETAR OTEŽAVAJU PROMET

HAK: Dulja čekanja na graničnim prijelazima s BiH

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke viđen je pješak na kolniku; vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te upozorio na dulja čekanja na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom.

Ilustracija   FOTO:Hak

Vozilo je u kvaru na autocesti A1 između čvora Prgomet i čvora Vučevica u smjeru Dubrovnika pa iz HAK-a pozivaju vozače na dodatan oprez.

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, vozi se usporeno zbog jakog vjetra, a dionice su otvorene za sav promet.

Zbog magle vidljivost je smanjena mjestimice u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru te na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela; A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva;

A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca.

Na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom na ulaz se čeka od 30 minuta do dva sata, najduže na prijelazu Stara Gradiška/Bosanska Gradiška dva sata, na prijelazu Jasenovac/Donja Gradina sat i pol, a po sat vremena na prijelazima Županja/Orašje i Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica. Na graničnom prijelazu sa Srbijom Bajakovo/Bratovci na ulaz se čeka najdulje 10 minuta.

Trajekti i katamarani plove redovito.

(Hina)