Gospodarstvo

DOBRE BROJKE ISTARSKOG BISERA

Rovinj prvi put ostvario četiri milijuna noćenja

Nevjerojatne brojke i rezultati stižu iz Rovinja gdje je u nedjelju 4. studenog, po prvi put u povijesti, ostvareno 4.000.000 noćenja, što predstavlja 5% više u odnosu na isti period u prošloj godini.

Rovinj   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Taj je rezultat ostvaren sa 682.068 dolazaka što je 9% više u odnosu na prošlu godinu.

"Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Austrije, Italije i Nizozemske. To su naša tradicionalna tržišta. A najviše noćenja po tipu smještajnih jedinica ostvareno je naravno u kampovima, oko 50 posto, a zatim u hotelima, turističkim naseljima i privatnom smještaju", zadovoljno je konstatirala direktorica rovinjske turističke zajednice, Odete Sapač.

"Naša najveća turistička tvrtka Maistra ostvarila je 52 posto ovih noćenja, znači preko dva milijuna, a Balaota, koja je odmah poslije Maistre u ostvarenju noćenja, ostvarila je 17 posto tih ukupnih noćenja, znači oko 690 tisuća noćenja ukupno", dodala je Sapač.

Gosti su u prosjeku ostvarili kraći boravak u destinaciji. U hotelima su u prosjeku boravili 4 dana, u turističkim naseljima 5 dana , u kampovima 8, dok su u objektima u domaćinstvu 6 dana.

"To su lijepi rezultati, kažem prvi put u povijesti. Očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti preko 100 tisuća noćenja čemu će svakako pridonijeti i bogat program u prosincu i za same novogodišnje praznike. Zatim idemo u 2019. godinu, ulazimo s još većim ambicijama budući da će za sljedeću godinu biti u funkciji novoizgrađeni, luksuzni hotel Grand Park i nova ACI marina", istaknula je Sapač.

Navedeni turistički promet ostvaren je sa ukupnim kapacitetima od 37.380 osnovnih, rekla je u izjavi za Rovinj FM, direktorica Turističke zajednice grada Rovinja, Odete Sapač.