Osječko-baranjska

ZAVRŠENI NAJZAHTJEVNIJI DIO GRAĐEVINSKIH RADOVA

Napreduje obnova osječkog Trga Vatroslava Lisinskog i stare vojne pekare

Završen je najzahtjevniji dio građevinskih radova na projektu obnove Trga Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi te rekonstrukciji zgrade stare austrougarske vojne pekare vrijednom više od 60 milijuna kuna, a očekuje se da bi radovi mogli biti završeni i prije roka, odnosno početkom jeseni iduće godine.

Napreduje obnova osječkog Trga Vatroslava Lisinskog i stare vojne pekare   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

 Vladimir Iličić, direktor tvrtke Montemont kao izvođača radova, izvijestio je u utorak kako se privode kraju konstruktivne sanacije i već se naziru konture budućeg izgleda Trga.

 Naveo je kako je na gradilištu ukupne površine oko 12 tisuća četvornih metara svakodnevno angažirano između 50 i 60 radnika, a iako je rok za završetak radova kraj 2019. godine, vjeruje da će biti gotovi početkom jeseni iduće godine.

 Jedna od sastavnica projekta je obnova zgrade stare vojne pekare i njeno pretvaranje u Edukativno informativni i turistički centar mladih.

 Pročelnica gradskog Upravnog odjela za programe EU Kornelija Mlinarević kazala je kako se, osim hostelskog smještaja s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica, u ovom objektu planiraju ugostiteljski, edukativni, zabavni te kulturno-turistički sadržaji koji će bitno pridonositi podizanju atraktivnosti turističke ponude grada.

 Napomenula je kako se nakon obnove na Trgu Vatroslava Lisinskog, uz ostalo, planira i održavanje sadržaja Osječkog ljeta kulture, Osječkog ljeta mladih, Urban festa te brojne druge priredbe poput koncerata ili eno-gastro priredbi, koje su se do sada održavale na drugim prostorima u Tvrđi.

 Projekt je ukupno vrijedan 66 milijuna kuna, od čega se s 84 posto iznosa, ili 52 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 Radove je obišao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.